Het kleurrijke Piepenplasdorp is klaar voor carnaval

PIEPENPLAS/VILSTEREN – Nadat er vorige week enorm veel werk is verzet door een grote groep vrijwilligers is de witte feesttent van De Piepenplassers, klaar voor gebruik.

Als zondag 12 februari de klokken slaan, stroomt de tent langzaam vol met bezoekers voor de kerkviering. Sommigen hebben niets met carnaval, maar er zijn er ook die het niet willen missen. Een aantal bezocht de dienst met wat kleinere oogjes van de Happy Hour de avond ervoor. Slechts een paar uurtjes eerder stonden zij in dezelfde tent namelijk nog te genieten van bier en/of andere (alcoholische) versnaperingen.

Sleuteloverdracht

In vol ornaat trad, onder leiding van Pastoor Monninkhof, de Raad van 11, Prins Langenkamp de 1e van de Vennenberg, Jeugdprinses Mila de 1e en haar adjudanten de tent binnen. De viering is met het thema ‘kleur geven aan het leven’ één en al kleur. Precies zoals De Piepenplassers carnaval kennen. Er werd door de viering heen een regenboog geschilderd en tot verbazing van de pastoor, zette Prins Langenkamp de 1e van de Vennenberg de polonaise in. Verder overhandigde Burgemeester Hans Vroomen officieel de sleutel van het Piepenplasdorp aan de Prins: hij mag het komende weekend regeren.

De kleurrijke kerkdienst was een mooie start van het aankomende carnavalsweekend dat op 17, 18 en 19 februari in het Piepenplasdorp Vilsteren wordt gehouden. Iedereen is welkom om het mee te vieren. Kijk voor het programma op

www.piepenplas.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.