Het Boek van de Week

0249229_BvdW.jpg
.

Mount Pleasant 1999. Een klein stadje in de VS wordt opgeschrikt door een wrede moord. Een jonge vrouw, Alaska Sanders, ligt dood op het strand van het lokale meer, een zwarte beer is bezig zich aan haar tegoed te doen. Een plaatselijke politieagent schiet de beer dood, vervolgens wordt een rechercheteam van de staatspolitie opgeroepen. Want het is moord, ze is neergeslagen met een stomp voorwerp. Sergeant Perry Gahalowood neemt met twee collega’s de zaak op zich. Zelf kan hij maar kort aanwezig zijn, zijn vrouw staat op het punt van bevallen, halverwege de eerste onderzoeken spoedt hij zich naar huis.

Levenslang

De zaak neemt een fatale wending als op het politiebureau de overduidelijke verdachte, de vriend van Alaska, een collega van Gahalowood doodt en vervolgens de hand aan zichzelf slaat. Niet nadat hij eerst zijn jeugdvriend Eric Donovan heeft beschuldigd van medeplichtigheid. Uiteindelijk wordt Eric veroordeeld tot levenslang, zijn advocaat Patricia Midsmith heeft hem kunnen behoeden voor de doodstraf.

Signeersessie

Gahalowood krijgt tien jaar later toch twijfels over de gang van zaken. Hij schakelt de schrijver Marcus Goldman in, samen hebben ze ‘De zaak Harry Quebert’ opgehelderd waardoor Quebert zijn vrijheid terugkreeg. Omdat Goldman niet aan regels en wetten gebonden is kan hij zich makkelijker tot familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer wenden. Onder het voorwendsel van een signeersessie in de plaatselijke boekhandel gaat Goldman naar Mount Pleasant. Het is het begin van een super spannend en intrigerend proces waarbij na veel denk- en speurwerk de naam van werkelijke moordenaar boven komt drijven.

Luikje

Dicker neemt je op meeslepende wijze mee in de gedachtegang van Marcus Goldman. Lang twijfelt hij aan de schuld van Donovan, dan weer zijn er overtuigende bewijzen dat hij er toch bij betrokken was. Zo word je als lezer heen en weer geslingerd tussen twee opties. Elke keer gaat er weer een luikje open en komt er een verrassende wending. Prettig is dat Dicker de tijden en plaatsen van handeling zo goed aangeeft. Nieuwsgierig makend zijn de verwijzingen naar eerdere boeken van zogenaamd Goldmans maar in werkelijkheid Dickers hand. Een mooie aanleiding om die ook eens te gaan lezen. Eerder werd een ander boek van Dicker in Boek van de Week besproken: ‘Het mysterie van kamer 622’ dat in Zwitserland, het geboorteland van Dicker, speelt.

Het boek ‘De zaak Alaska Sanders‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.