Het Boek van de Week

0250773_BvdW.jpg
.

Doggerland, rechercheur Karen Eiken Hornby geniet van haar zwangerschapsverlof. Haar dochtertje Selma is nu acht maand oud. Ze mist haar werk niet. Door de coronaepidemie is het leven wel ingewikkelder geworden. De plannen die haar man Leo heeft om op een landtong bij de hoofdstad Dunker een oude fabriek om te toveren in een restaurant, hebben flink vertraging opgelopen. Als dan het huis van haar moeder afbrandt en zij daarom tijdelijk bij Karen moet intrekken, vlucht die met man en kind naar een oude villa op het fabrieksterrein.

Stomp

Ook onder het politiepersoneel heeft corona toegeslagen, veel zitten ziek thuis. Als binnen 48 uur twee jonge mensen onder verdachte omstandigheden om het leven komen, wordt Karen door haar chef gebeld. Ze hebben haar nodig. Samen met haar stille maar keurige collega Astrid onderzoekt ze de dood van een jongen die in het water terechtgekomen is. Mogelijk met een stomp voorwerp om het leven gebracht. Al met al schiet het onderzoek gewoon niet op. Getuigen zijn er niet, het gebied waar het slachtoffer te water is geraakt, is zo groot, het had overal kunnen zijn. En een verband met de andere moordzaak wil de leiding van de recherche niet zien. Karen en Astrid modderen zonder veel resultaat verder.

Keurig

Wel leren ze elkaar wat beter kennen. Astrid verbergt achter haar keurige uiterlijk een vermoeide en soms wanhopige vrouw. Ze heeft tot ieders verbazing ontslag genomen, zelf weet ze dat ze deze onregelmatige uren niet langer vol kan houden. Als alleenstaande moeder van twee jonge kinderen, klemgezet door haar ex en daarbovenop een drammende moeder en zus, het wordt haar te veel. Maar niemand zal er iets over horen, Astrid knapt haar eigen zaakjes op. Dat het onderzoek daardoor mogelijk in gevaar komt, realiseert ze zich niet. Is het daarom Karen die de zaak tot een goed einde brengt? Of is het Astrid die de genadeklap uitdeelt.

Afzonderlijk

‘Valwind’ is het vijfde deel in de serie Doggerland waarin Adolfsson je meeneemt naar dit fictieve land tussen Scandinavië en West-Europa. Het kan ook heel goed afzonderlijk gelezen worden. Wie echter de smaak te pakken krijgt en wil weten hoe Karen zich ontwikkeld heeft van een onafhankelijke wat wilde politievrouw tot liefhebbende en iets minder wilde moeder, kan het best met deel één, ‘Misleiding’’, beginnen.

Het boek ‘Valwind‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.