Hemstede (CU) pleit voor financiële steun ouderenverenigingen

OMMEN – Fractievoorzitter Marleen Hemstede vindt het spijtig dat de financiële ondersteuning door Wijz welzijn aan de ouderverenigingen is stopgezet. In het vragenuur van de gemeenteraad heeft zij – mede namens het CDA – hier vragen over gesteld.

Hemstede wilde van wethouder Van den Nieuwboer weten of zij de mening deelt, dat de ouderenverenigingen belangrijke ontmoetingsplaatsen zijn. Plekken waar de sociale samenhang wordt bevorderd en eenzaamheid tegengegaan. “Hoeveel ouderenverenigingen worden de dupe van het stopzetten van de subsidie?”, zo wilde Hemstede weten. Kunnen er in 2023 alsnog middelen aan de verenigingen worden toegekend om de activiteiten ook in 2023 door te kunnen laten gaan? Marleen Hemstede is tevreden met het antwoord van wethouder Van den Nieuwboer. Zij zegde toe uit te zoeken hoe het precies in elkaar zit, omdat zij hier niet van op de hoogte was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.