Heg planten met De Groene Karavaan

0250323_Lindenhoeve.jpg
.

DALFSEN – De Groene Karavaan reist sinds 28 januari door het Vechtdal en deed op woensdag 8 februari Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen aan. Onder een heerlijk zonnetje gingen tien vrijwilligers en twee cliënten van Philadelphia aan het werk om een heg te planten rondom de moestuinen.

De Groene Karavaan heeft allerlei natuuractiviteiten om meer natuur naar de mensen te brengen. Het is bedoeld om mensen te verbinden en te inspireren, zo dus ook bij Lindehoeve. Onder toeziend oog van een paar kijkers, werden de plantgaten gegraven. Na de pauze kon men de struiken uitgraven en poten. Vervolgens kregen de nieuwe struiken nog een laag mulch van bladeren en rond de middag was de nieuwe heg een feit. Die singel van heggen rondom beide moestuinen komt van Hoopheggen. Een initiatief om met zo veel mogelijk mensen in Nederland, zoveel mogelijk heggen te planten.

Herindeling terrein

Het planten van de heg is niet zonder reden. Om de komst van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij mogelijk te maken, is er een herindeling van het terrein in gang gezet. De Sociale moestuin De Groene Hof had haar definitieve plek al eerder ingenomen. De nieuwe moestuin van de Natuurboerderij zelf is ondertussen in gereedheid gebracht. De heg vormt een mooie natuurlijke afscheiding rond beide moestuinen.
Geïnteresseerden die als natuurvrijwilliger aan de slag willen, kunnen een email sturen naar info@natuurboerderijdalfsen.nl of langskomen bij Natuurboerderij Lindehoeve.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.