Goed oud(er) worden, hoe doe je dat?

0249445_Frederik-Jaspers-Faijer.jpg
.

Kom erachter tijdens de Route67Plus Meetings!

DALFSEN – Dinsdag 21 februari houden Rosengaerde en Saam Welzijn drie bijeenkomsten over goed oud(er) worden, bedoeld voor zorg- en welzijnsmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers uit de gemeente Dalfsen.

Fysiotherapeut Frederik Jaspers Faijer start de bijeenkomst met een inspirerend verhaal uit de praktijk, daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. De bijeenkomst is gratis en wordt georganiseerd in het kader van Route 67 Plus, het programma waarin de vraag: Hoe word ik goed oud(er) in de regio Zwolle? centraal staat. Fysiotherapeut Frederik Jaspers Faijer werkt vanuit de principes van Positieve Gezondheid. “In mijn vak zien we dagelijks ouderen worstelen met ouderdomsklachten en -aandoeningen”, vertelt hij. “Als mensen zich meer gaan focussen op gedrag en gezondheid dan op de zorg of ziekte, dan voelen ze zich veel beter. En daar maak ik graag meer mensen bewust van.” Namens Rosengaerde is Jos Westenbrink betrokken bij de organisatie. “We hopen met deze bijeenkomst van elkaar te leren én elkaar te inspireren,” vertelt ze. Daarvoor moeten de deelnemers ook zelf direct actief aan de slag. “Aan de hand van gesprekskaarten voeren we het gesprek over Positieve Gezondheid en alle aspecten daarvan.” Na afloop van de bijeenkomst weten de deelnemers wat het begrip Positieve Gezondheid inhoudt en hoe dit in de praktijk ingezet kan worden.

Meedoen?

Er zijn dinsdag 21 februari drie sessies: om 13.30 uur, om 15.30 uur en om 19.00 uur. Ze vinden plaats in Zalencentrum De Overkant, Kerkplein 22 te Dalfsen. Aanmelden voor een van de sessies kan via de website www.route67plus.nl/aanmelden. Hier is ook meer informatie over Route 67 Plus te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.