Flinke subsidie van Ommen voor Vechtgenotenhuis

OMMEN – De gemeente Ommen trekt 14.000 euro subsidie uit voor het project ‘Bewegen voor leven’, een initiatief van de Stichting Vechtgenotenhuis. Het bedrag komt de komende twee jaar ten goede aan twee afzonderlijke projecten.

Het Vechtgenotenhuis is sinds de oprichting in 2008 een voorziening die in de drie Vechtdalgemeenten (Dalfsen, Ommen en Hardenberg) informele zorg biedt aan mensen die te maken hebben met kanker, zowel patiënten als naasten. Het centrum biedt psychosociale oncologische zorg als aanvulling op de reguliere zorg, organiseert allerlei activiteiten om mensen met kanker te laten meedoen in de samenleving en begeleidt ook bij de weg naar herstel ná kanker. De vrijwilligersorganisatie is afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Tot enkele jaren geleden kwam het geld met name vrij door de jaarlijkse ‘Samenloop voor Hoop’, een 24-uurs wandelevenement van het KWF waarbij de deelnemers zich konden laten sponsoren door familie, vrienden en/of bedrijven.

Naamsbekendheid

Gedurende de coronatijd moest het Vechtgenotenhuis de deuren gesloten houden en konden ook de sponsorlopen geen doorgang vinden. Daardoor raakte het initiatief op de achtergrond. De organisatie werkt nu weer aan haar naamsbekendheid en doet dat in eerste instantie door het project ‘Bewegen voor leven’, een mini-versie van de Samenloop voor Hoop op zaterdag 3 juni. In eerste instantie eenmalig, maar als het succesvol is, bestaat de kans op een vervolg. Het kan mede dankzij deze gemeentelijke subsidie worden opgezet.
Ook wethouder Alice van den Nieuwboer onderkent namens de gemeente Ommen de noodzaak van het initiatief. “Het Vechtgenotenhuis biedt het hele spectrum van preventie, vitaal blijven en het tegengaan van eenzaamheid door mensen betrokken te laten blijven bij de maatschappij”, aldus de wethouder. “Een mooi initiatief, ook omdat preventie soms zwaardere zorg kan voorkomen. Het is belangrijk dat de organisatie in beeld kan blijven en contact kan blijven houden met de achterban. Ze halen zelf vrij veel op in de samenleving en we hopen dat zij, onder meer door een eigen coördinator, kunnen toewerken naar een structurele organisatie.” Ook Hardenberg heeft al laten weten over de brug te willen komen met een subsidiebedrag. Van Dalfsen is dit nog niet bekend.

Tekst: Hans keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.