Feestmaal voor de jongens in Hotel Paping

Tabouleh.

OMMEN – Als je aan Nederlanders die in het buitenland zijn gaan wonen, vraagt: wat mis je nou van thuis? Grote kans dat ze een bruine boterham met kaas missen, stamppot boerenkool met rookworst, of stroopwafels.

Dat geldt ook voor de jongens die in Hotel Paping verblijven (de minderjarige vluchtelingen uit onder andere Syrië en Eritrea). Zij missen het eten van thuis.

Verschillende gerechten

Dit bereikte een groep vrouwen in Ommen. Zij vormen een groep genaamd ‘Wereld-vrouwen’. Het zijn dames afkomstig uit verschillende landen die om de week bij elkaar komen in het Inloophuis voor een kop koffie of thee. Om elkaar te ontmoeten, voor de gezelligheid en om uit te wisselen. Omdat een aantal dames graag iets wilde betekenen voor de jongens bij Paping, ontstonden er een aantal prachtige initiatieven. Zo nodigde een Eritrese dame een groep Eritrese jongens uit bij haar gezin thuis. Ze mochten aansluiten bij het feestje ter ere van de geboorte van haar jongste zoon. De Syrische dames besloten een maaltijd te koken voor alle 48 jongens in het hotel. Maar liefst veertien grote warmhoudbakken vulden ze met verschillende gerechten die de jongens op zondag 15 januari j.l. voorgeschoteld kregen. Om er een paar te noemen: rijst met kip, tabouleh (een frisse platte-peterselie salade), gefrituurde hapjes, pasteitjes en gevulde druivenbladeren. En ook zoetigheid, gemaakt met dadels, bladerdeeg en pistachenootjes. Een waar feestmaal waar de jongens erg dankbaar voor waren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.