FC Ommen is zeven jeugdtrainers rijker

0249765_FC_Ommen_-_jeugdtrainers_2.jpeg
.

OMMEN – FC Ommen mocht deze week zeven nieuwe gecertificeerde jeugdtrainers begroeten. Björn Meijer, Milan Pierik, Sem Kleen Scholten, Jorn Hekman, Sander Havinga, Tijmen van Grootel en Stijn Seinen hebben afgelopen week de KNVB cursus Juniorentrainer succesvol afgerond.

Tijdens de opleiding werd veel aandacht besteed aan het op een plezierige en verantwoorde wijze trainen en coachen van jeugdvoetballers van 13 tot en met 19 jaar. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer: taken van de juniorentrainer, leeftijdskenmerken junioren, begeleiding en het coachen van wedstrijden. De kandidaten volgenden de afgelopen maanden de cursus voor het grootste gedeelte op de velden van FC Ommen, met uitstapjes naar onder andere Hardenberg en De Krim. KNVB coach Dave Dubbink reikte onlangs de certificaten uit aan de geslaagde cursisten en sprak lovende woorden over de deelnemers.
De technische jeugdcommissie van FC Ommen is zeer tevreden over de getoonde inzet van de cursisten, die nu als gediplomeerde jeugdtrainers op goede en verantwoorde wijze de jeugd van de club kunnen sturen, begeleiden en trainen. Binnen de club wordt blijvend gewerkt om het trainerskader op peil te brengen. Al vroeg in februari starten wederom drie nieuwe FC Ommen kandidaten met de cursus juniorentrainer bij v.v. Den Ham. Zie ook www.fcommen.nl

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.