FC Ommen gaat lekker de onderbreking in na zege op Hardenberg ’85

0250446_Hardenberg_85_-_FC_Ommen.jpg
Cas van Marum (voor de kijkers links op de foto) was namens FC Ommen twee keer trefzeker in het duel met Hardenberg '85. Op de achtergrond kijken Tom Simons en Maarten Bel toe.

HARDENBERG – Nog een keer vol op het gaspedaal en dan terugschakelen. Carnaval, voorjaarsvakantie en vervolgens dertiende ploeg in het wedstrijdprogramma, dus vrij van competitieverplichting. Drie zaterdagen achtereen geen potjes die er ranglijst-technisch gezien toe doen voor FC Ommen. De laatste klus voor deze vervelende onderbreking is Hardenberg ’85, dat verwikkeld is in een doodsstrijd. Nee, de zaak is niet uitzichtloos, maar de equipe van trainer Emiel Maat zit op de wip. Plaats twaalf, alleen Avereest doet het slechter tot nu toe. Blijf je daar staan, dan doet aan het eind van de rit de portier de deur open en word je de derde klasse uit gekickt. Een sportieve schande. FC Ommen kijkt terug op een geslaagde voorstelling tegen VHK. De wil om te winnen straalde af van Eerste Macht van de FC. Heskamp had zijn equipe op scherp. Als met dezelfde instelling de speelweide op het Baalderveld wordt betreden kan het toch niet misgaan ben je geneigd te denken, maar wel met de waarschuwing ‘een kat in het nauw maakt rare sprongen’. De thuisclub zit met de poten in het drijfzand en wil natuurlijk maar wat graag afstand nemen van die besmette plaats twaalf.

En toch moest ‘de ouwe baas’ er weer aan te pas komen om de zege definitief over de streep te trekken. Invaller Rik-Jan de Groot geloofde in een gemeen voorzetje van collega-invaller Maarten Schoemaker. De teruggekeerde routinier ging na een zetje in de rug gretig tegen het valse gras en wist al hoe laat het was toen arbiter Gerben Smeenk op zijn fluit blies. Tom Simons schoot de runner-up uit Ommen vanaf elf meter in veilige haven. De klok versprong op dat moment van 82 naar de 83 en het cijferbord van 2-3 naar 2-4. Verdiend? Zeker. Dik verdiend, maar in laat stadium veilig gesteld. De ploeg van Heskamp begon labbekakkerig aan het duel met het ‘kleine broertje’ van HHC. De paal bespaard Stefan Kortman in de eerste minuten van een balende gang naar het net. Pas na een minuutje of tien warmdraaien krijgt de FC kleur op de wangen. Het duel wordt overgenomen en als verdediger Frank Merjenburgh vanuit een corner de ronde knikker tegen het aluminium mikt is Cas van Marum attenter dan de afweer van de thuisclub. Milan Pierik verdubbelt even later de voorsprong, maar nauwelijks uitgejuicht dendert Roy Meijerink met reuzenpassen recht door het centrum en zorgt voor aansluiting. Deze 1-2 is tevens ruststand. De bezoekers herstellen razendsnel na de thee de marge van twee en wederom is Van Marum het middelpunt van de festiviteiten. Hardenberg ’85 is geen baas op eigen terrein. De bezoekers van 15 kilometer westwaarts zijn beter, maar weigeren het overwicht in gunstiger cijfers uit te drukken. Tot minuut 83 blijft bij de Hardenbergers de hoop levend. Dan lanceert Schoemaker zijn precisieraket en volgt de duikelpartij van De Groot. Het schrille fluitje is een doodvonnis van de thuisclub, want Tom Simons liet deze uitgelezen kans om zijn moyenne op te voeren niet liggen.

Heskamp stuurde de volgende elf de wei in: Stefan Kortman, Ramon Schuldink, Frank Merjenburgh, Floris Mensinga (56. Harm-Jan Tip), Rens van de Wolfshaar, Milan Pierik, Jorn Hekman (78. Sydney Flim), Maarten Bel (78. Maarten Schoemaker), Jesse de Lange (78. Rik-Jan de Groot), Tom Simons en Cas van Marum (64. Marvin Veerman).

Stand 3C: Dieze West 14-32, Heerde 13-30, Zwolsche Boys 14-26, Hattem 14-23, FC Ommen 14-21 (22-16), Rouveen 14-21 (21-19), Lutten 14-18 (24-26), Dedemsvaart 14-18 (23-25), Olympia ’28 14-17 (23-24), VHK 14-17 (22-31), ASC ’62 13-13, Hardenberg ’85 14-12 en Avereest 14-10.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.