Expositie Vechterweerd panorama in het gemeentehuis

0250393_Initiatiefnemers_Vechterweerd_panorama.jpg
De initiatiefnemers.

 

DALFSEN – Van 17 februari tot 29 maart 2023 kunnen inwoners en bezoekers het Vechterweerd panorama van elf kunstschilders bekijken in het gemeentehuis in Dalfsen.

Op initiatief van het Dalfser Kunstlokaal zijn de schilderijen gemaakt tijdens het Vechterweerd Event 2022. De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen.

Panorama schilderen

Op 21 augustus 2022, tijdens het Vechterweerd Event, stonden elf kunstschilders op een rij op de Zuidelijke Vechtdijk live een panorama te maken. Iedere kunstschilder keek door een kader naar een panorama in de natuur. De horizon loopt in een doorlopende lijn door in alle schilderijen. Elf schilderijen die samen het panorama Vechterweerd vormen. In elk schilderij is het impressionisme, surrealisme, de kundigheid en eigenheid van de deelnemers terug te zien.

Vechterweerd Event 2023

Ook in 2023 zal er weer een Vechterweerd Event zijn en wel op zaterdag 2 september.
De schilderopdracht heeft dan het thema mobiliteit’ op en rond de Overijsselse Vecht. Tijdens de expositie Vechterweerd panorama in het gemeentehuis zal het Dalfser Kunstlokaal meer onthullen over de nieuwe schilderopdracht.

Voor meer informatie over het Dalfser Kunstlokaal: dalfserkunstlokaal@gmail.com.

De initiatiefnemers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.