Erwin Nyhoff terug naar zijn roots met concerten bij Erve Vechtdal

Erwin Nyhoff treedt op zondag 19 maart tweemaal op bij Erve Vechtdal in Varsen. Het is het begin van een regelmatig terugkerende concertreeks.

DALFSEN/OMMEN – Zanger en gitarist Erwin Nyhoff geeft op zondag 19 maart twee concerten in de grote zaal van Erve Vechtdal, de horeca- en arrangementenlocatie aan de Larinkmars 4, in de buurtschap Varsen. De concerten hebben als motto ‘Back to the river’; enerzijds omdat ze plaatsvinden nabij de rivier de Vecht en anderzijds omdat het voor Erwin een soort thuiskomen is: hij groeide op aan de overzijde van de plek, in de buurtschap Hessum, eveneens aan de rivier.

“Het zijn mijn ‘roots’ in een notendop; alles komt hier voor mij samen”, zegt de tegenwoordig in Heeten wonende rockzanger. “Ik groeide als boerenzoon op aan de andere kant van de rivier. En in het repertoire van deze avond klinken verschillende projecten door waar ik me de afgelopen jaren mee bezig heb gehouden: eigen werk, ook nog van mijn vroegere bands Prodigal Sons en muziek van oude helden als Bruce Springsteen, de Beatles, Rolling Stones en Elvis Presley. Dat laatste naar aanleiding van een bijna voltooid theaterprogramma van 25 concerten, waarin ik met een tienkoppige band Elvis-nummers speel. Daarnaast deed ik twee jaar geleden een reeks akoestische soloconcerten rond het thema ‘Legends from heaven’, opgebouwd rond overleden artiesten.”

Vaker

De optredens bij het activiteitencentrum annex horecagelegenheid tussen Dalfsen en Ommen zijn niet eenmalig. Nyhoff en Simone Koggel, eigenaresse van Erve Vechtdal, denken erover om dergelijke concerten vaker te organiseren. “Een keer of twee per jaar, ook een beetje afhankelijk van de respons”, laat de zanger weten. “Maar in elk geval met steeds wisselend repertoire.” Met die belangstelling lijkt het wel goed te zitten. Het aanvankelijk als enige geplande middagconcert (vanaf 15.00 uur) is zo goed als uitverkocht, vandaar dat er afgelopen week een tweede concert werd vastgelegd, op dezelfde dag, maar dan vanaf 19.00 uur ’s avonds. De zaal kan zo’n tachtig mensen herbergen.

Reuring

Erwin Nyhoff was al eens vaker als uitvoerend muzikant te gast bij het vooral van de koesafari bekende Erve Vechtdal. Zijn suggestie om er met enige regelmaat op te treden, viel meteen in goede aarde bij Simone Koggel. “Ik had er meteen oren naar”, zegt ze. “Ik houd van reuring en sta open voor allerlei vormen van samenwerking met ondernemingen in de regio.”

Naast de inmiddels bekende koesafari en de horeca legt Erve Vechtdal zich onder meer toe op allerlei arrangementen en verhuur voor vergaderingen, team- en bedrijfsuitjes. Het idee viel ook in goede aarde bij Staatsbosbeheer, waarmee een goede samenwerking ontstond in het pachten van de natuurgronden. Erve Vechtdal heeft zich gespecialiseerd in zogeheten brandrood-koeien, een vrij zeldzaam Nederlands ras. Daarvan lopen er nu zo’n 75 over het terrein, met als verzamelplaats de ‘roundhouse’, de opvallende stal in het midden van het uit diverse gebouwen optuigde complex. “Een oudhollandse koe die ‘matcht’ met de rivier”, zegt Koggel. “Het is geen melkvee, maar een zelfredzame koe die vrij rondloopt en kan drinken uit de zijtakken van de Vecht. Je merkt het meteen aan het gedrag als de koe ‘goed te passe’ is.”
Kaarten voor het tweede concert zijn te bestellen via de websites www.erwinnyhoff.nl en www.koesafari.nl.

 

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.