Eenmalige steun voor huisvesting Kledingbank

OMMEN – De gemeente Ommen helpt Stichting Kledingbank Ommen met een incidentele subsidie van 12.250 euro om de huisvestingskosten voor het jaar 2023 te kunnen voldoen.

De kledingbank is sinds de start in november 2021 gehuisvest in de Carrousel. De organisatie ontving toen een startsubsidie van 12.250 euro en werft sindsdien middelen bij diverse fondsen om te blijven draaien. Dat lukt als het gaat om de aanschaf van materialen en het dekken van facilitaire kosten, maar de huisvestingskosten komen niet voor bijdragen in aanmerking. “We zijn blij dat ze er zijn. De organisatie verricht goed werk, dus we ondersteunen deze aanvraag van harte”, aldus verantwoordelijk wethouder Bart Jaspers Faijer. Bovendien blijkt de vraag naar kleding als onderdeel van armoedebestrijding groeiende. De gemeente stelt dan ook dat de kledingbank van toegevoegde waarde is voor inwoners van Ommen met een krappe beurs. In wezen gaat het om ‘vestzak-broekzak’, erkent de wethouder, aangezien de kledingbank huurder is van het eigen vastgoed van de gemeente. “Maar we leggen de maatschappelijke kostprijs naast de werkelijke kosten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.