De vijfdaagse challenge van ‘Humanitas voor de buur’

‘Praten over geld doe je zo’ (13 t/m 17 februari)

HARDENBERG/OMMEN – Dankzij de steun van het Oranje Fonds biedt ‘Humanitas voor de buur’ een reeks gratis vijfdaagse challenges aan. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die iets voor een ander wil betekenen.

De challenges zijn een gift van Humanitas voor iedereen die iets wil betekenen voor een buurvrouw, oom, vriendin of andere naaste. Ze zijn gratis voor iedereen te volgen. Belangstellenden die zich aanmelden voor deze challenges van ‘Humanitas voor de buur’, ontvangen vijf dagen lang één korte opdracht in de mailbox. No-nonsense en speciaal gemaakt voor iedereen die in korte tijd wat praktische handvatten wil om iets voor een ander te betekenen.

Financiële zorgen

In 2022 deden bijna 4.000 deelnemers mee aan de challenges ‘Maak van buren bekenden’, ‘Ontdek je luisterkracht’, ‘Stop de redder in jezelf’ en ‘Duidelijk zijn over je grenzen’. Humanitas voor de buur vervolgt deze succesvolle serie op met de challenge ‘Praten over geld doe je zo’. Deze eerste challenge van 2023 gaat over geld en geldzorgen. “Wij zien dat het aantal verzoeken om concrete hulp vanwege financiële zorgen hard stijgt terwijl wij ook merken dat schaamte een grote rol speelt bij het vragen om hulp. Daarom is het belangrijk dat wij het gesprek voeren. In deze challenge leer je de juiste vragen stellen en hoe je het best kunt helpen als er zorgen zijn. Vaardigheden die je altijd kunt toepassen”, legt Humanitas uit.
Vereniging Humanitas staat met haar vrijwilligers al vele jaren deelnemers bij als het gaat om geld en geldzorgen. Een oud-deelnemer van Humanitas vertelt: “Ik was er klaar mee, had mijn financiën niet op orde en stond maximaal in het rood. Ik zag geen uitweg meer.” Samen met een vrijwilliger van Thuisadministratie zette zij haar inkomsten en uitgaven op een rijtje. En met terugwerkende kracht kreeg zij een zorgtoeslag. Door te vragen, luisteren en praktische hulp te bieden, kwam zij weer in een positieve spiraal.

Aanmelden en info

Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Jaarlijks helpen ruim 20.000 vrijwilligers tienduizenden mensen om op eigen kracht iets aan hun financiële situatie te veranderen.
Voor meer informatie kan men terecht bij de coördinator. Zij is te bereiken onder nummer 06-35113691. Of kijk op www.humanitas.nl/afdeling/hardenberg-ommen. Aanmelden voor de challenge ‘Praten over geld doe je zo’ kan op

www.humanitas.nl/voordebuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.