‘De gezelligheid en de ongedwongen sfeer zijn heel fijn’

0249947_oc_ommen.jpg
.

Ontmoetingscentrum Kom d’r In Ommen

OMMEN – Voor mensen die kampen met geheugenproblemen is het niet altijd even makkelijk om er op uit te gaan. Bij Ontmoetingscentrum Kom d’r In Ommen, dat in februari het eenjarig bestaan viert, kunnen zij terecht voor een stukje gezelligheid, een kop koffie, samen een spelletje doen of een andere leuke bezigheid. Dat geldt ook voor hun naaste.

‘Ik word vergeetachtig. Moet ik mij zorgen maken?’‘Mijn moeder is vaak verward. Hoe ga ik daar mee om?’ Vragen waar mensen met lichte geheugenproblemen en hun mantelzorgers vaak mee worstelen. Met deze vragen kan men wekelijks terecht bij het ontmoetingscentrum in Ommen.

Ontmoeting

“Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorger zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen. Mensen voelen dit initiatief als een warm bad. Een plek waar ze het gevoel krijgen er niet alleen voor te staan, waar ze zich waardig en gehoord voelen”, vertellen Erna Martens van Carinova en Sabine Veltmaat van Stichting Evenmens Ommen. “Doordat we met z’n allen steeds ouder worden, komt dementie ook vaker voor. Maar wanneer ben je gewoon wat vergeetachtig en wanneer moet je je echt zorgen gaan maken? En wat doe je als mantelzorger als je vermoedt dat degene waar je voor zorgt mogelijk dementie heeft? Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning.”

Ongedwongen

Ontmoetingscentrum Ommen is een initiatief van Carinova Mantelzorgondersteuning en Stichting Evenmens Ommen en wordt gesubsidieerd door de gemeente Ommen. Sinds de opening in februari 2022 hebben al vele inwoners van de gemeente Ommen de weg gevonden naar dit centrum. “De koffie is lekker, het is erg gezellig en de sfeer is ongedwongen”, aldus één van de inwoners die afgelopen maandag aanwezig was. “Je hoeft niet per se iets te vertellen, alleen meeluisteren is ook prima. Dat is fijn.”

Het ontmoetingscentrum is iedere maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur geopend en is gevestigd in Zalencentrum De Kern aan de Bouwstraat bij de Gereformeerde Kerk. Bezoekers kunnen komen en gaan wanneer hen dit het beste uitkomt. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: 0529-820996 (Evenmens) of met: 0570-518185 (Carinova).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.