Burgemeester Erica van Lente geeft voor vier dagen de sleutel van de gemeente Dalfsen uit handen

0250997_IMG7722.JPG
Prins Choco van De Sprokkelaars uit Lemelerveld ontving de sleutel uit handen van burgemeester Erica van Lente.

LEMELERVELD – Afgelopen vrijdagmiddag vond in woonzorgcentrum Brugstede in Lemelerveld de sleuteloverdracht plaats door burgemeester Erica van Lente aan Prins Choco van carnavalsvereniging De Sprokkelaars in Lemelerveld. Dit ritueel is één van de vaste onderdelen van de carnavalsvierdaagse.

“We hebben er even op moeten wachten”, zegt Prins Choco. “Maar nu mag er weer carnaval worden gevierd. De afgelopen jaren had ik via app-berichten veelvuldig contact met de burgemeester maar ben toch ietsje pietsje teleurgesteld dat ze mij nog niet heeft gefeliciteerd met mijn benoeming tot Prins Carnaval”, merkt Prins Choco op in zijn openingswoord. Burgemeester van Lente reageerde ad rem met de opmerking dat zij heeft gewacht om de Prins persoonlijk (met elf zoenen) te kunnen feliciteren. “De sleuteloverdracht is een mooie traditie”, vervolgt van Lente. ”Ik heb er alle vertrouwen dat er goed op wordt gepast.” Zij wenst de inwoners van Sprokkeldorp en de carnavalsvereniging De Sprokkelaars een gezellig en plezierig carnavalstijd toe.

Non

De recreatiezaal in woonzorgcentrum Brugstede zat afgeladen vol met bewoners van het Anker, Rosengaerde en Brugstede, die zich allemaal feestelijk hadden uitgedost in carnavalskledij. De prijs voor de mooiste uitdossing was voor mevrouw Roerink, zij was als non verkleed. Prins Choco (Sander Boerkamp, voorzitter én nazitter van de Sprokkelaars) ging met vele bewoners van Brugstede voorop in de polonaise. De Raad van Elf had een nieuw lied ingestuurd, waarbij de handjes veelvuldig de lucht ingingen. Ook het levensliederen koor ‘Met Hart en Smart’ uit Nijverdal deed een duit in het zakje met een aantal toepasselijke liederen.

Tienercarnaval

Afgelopen vrijdagavond werd in de pub van Residentie Reimink het carnavalsweekend ingeluid door Jeugdprinses Amy en haar Raad van 11 tijdens Tienercarnaval. Zaterdag was er de Grote Lemelerveldse optocht, een optocht bestaande uit grote praalwagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo’s en éénlingen. Na de optocht draaiden DJ’s Pettrik en Niels het voorcafé plat en vond tevens de prijsuitreiking van de optocht plaats. Zondag was het Supersunday met de Lemelerveldse wagens/creaties werd de optocht in Vilsteren en Raalte verrijkt. Afgelopen maandag werden eerst de scholen in Lemelerveld bezocht door Prins Choco, Jeugdprinses Amy en hun beide raden. Nadat de kinderen op school allemaal in de juiste stemming waren gebracht, begon ’s middags het kindercarnaval. In de avond was het weer tijd voor de oudere jeugd van Sprokkeldorp en omstreken.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.