Alles te weten komen over Valentijn(sdag)?

OMMEN – Op 14 februari vertelt Margaret Breukink alles over de achtergronden van Valentijn(sdag). Deze lezing van Ccoba vindt plaats in de bibliotheek in Ommen en begint om 20.00 uur.

Sint Valentijn is de beschermheilige van verliefden, verloofden en jonggehuwden en wordt aangeroepen voor het welslagen van het huwelijk. Valentinus was vermoedelijk de bisschop van Terni in Umbrië en kwam om bij de christenvervolgingen in de derde eeuw. Er zijn ook andere kandidaten; de naam kwam veel voor in het oude Rome. Het is onduidelijk sinds wanneer het martelaarschap van Valentinus wordt herdacht. De oudste verwijzing naar een Sint-Valentijnviering op 14 februari stamt uit Engeland. In de late Middeleeuwen wordt de kerkelijke feestdag steeds vaker een liefdesfeest met folkloristische gebruiken. Sindsdien worden er op Valentijnsdag prachtige gedichten en kostbare geschenken aan geliefden aangeboden.

Reserveren

Het wordt aangeraden om online voor deze lezing te reserveren. De toegangsprijs bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek ter plekke voor aanvang en via

www.bibliotheeksalland.nl/ccoba

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.