3D-ontwerpen en programmeren

DALFSEN – De bibliotheek Dalfsen houdt in de voorjaarsvakantie een aantal creatieve workshops voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

In De Wiekelaar in Oudleusen is op maandag 27 februari een workshop 3D-pentekenen en Lego WeDo. Een 3D-pen is een pen die geen inkt loslaat, maar sneldrogend vloeibaar plastic. Daarmee kan je bouwsels, sculpturen en ontwerpen tekenen. Lego WeDO is programmeren in de programmeertaal Scratch, zodat Lego-bouwsels de programma’s kunnen uitvoeren. Het Lego-onderdeel is gratis, meedoen met 3D-tekenen kost 2 euro. Deze workshop in duurt van 14.00 tot 15.30 uur.
De workshop op woensdag 1 februari in De Spil in Nieuwleusen gaat over ontwerpen op de computer en de 3D-printer. Kinderen ontwerpen bijvoorbeeld hun eigen sleutelhanger of naambordje in het programma Tinkercad. Daarna wordt het met de 3D-printer afgedrukt. Deze workshop kost 2 euro en duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden via

www.bibliotheekdalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.