Winnaars prijsvraag Groen Gebogen

0247815_Groen_gebogen.jpg
.

DALFSEN – Het was voor het eerst dat duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen met een kraam op het kerstfestijn stond. Naast de leskist over water, een filmpje over de opening van de voelwand achter de Kloosterhof en uitleg over Operatie Steenbreek, kon men raden hoeveel plastic snippers er in een gesloten cilinder zaten.

Aan de antwoorden was te zien dat het niet makkelijk was. Niemand raadde het exacte aantal van 1095. Degene die er het dichtst bij zat was Willemien Duijndam. Ze was dan ook blij verrast met de presentjes uit de Wereldwinkel. Groen Gebogen kent ze van de warmtebeeldenactie en van Dalfsen Stroomt. Elisabeth Colijn was nummer twee.
Groen Gebogen heeft verder een project rond ‘Alle shampooflessen verzamelen’. Alle plastic flessen met een driehoekje, een twee erin en de letters HDPE aan de onderkant, kunnen in bepaalde kliko’s gedeponeerd worden. Deze staan bij de Jumbo, de AH, de Trefkoele + , bij Noggus Noggus en bij mensen privé. Wanneer deze kliko’s vol zijn, worden de shampooflessen naar RPP kunststof oplossingen in Nieuwleusen gebracht. Alles gaat hier in de shredder en komt er in snippers weer uit. Hiervan worden afvalbakken e.d. gemaakt en zo is de cirkel weer rond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.