Wereldkampioenschap debuut voor Loris Veneman

DALFSEN – Na twee jaar actief te zijn geweest in de Northern talent cup en daar de 4de plaats te hebben bemachtigd, heeft Loris Veneman voor de komende twee seizoenen onderdak gevonden in het WK Supersport 300 kampioenschap.

Samen met oud wereldkampioen Jeffrey Buis zal Loris het rijdersduo vormen voor het MTM Kawasaki team.

Veneman is blij met de WK kans bij MTM Kawasaki die na de zoektocht uit de bus is gerold. “We hadden al een tracktest achter de rug met een Supersport 300 team, met het oog op deelname aan het IDM. Toen kwam de opening bij MTM en ging het ineens snel. Voor mij viel er na twee seizoenen in de Northern Talent Cup niet veel meer te verdienen in die klasse. Afgelopen jaar werd ik vierde en heb alle races in de top vijf gereden met meerdere podiums, tijd om verder te kijken. Het WK komt dus als een enorme kans en op het juiste moment. In het WK is de Kawasaki voor mij nieuw, een zwaardere motor met meer vermogen. Veel circuits zullen ook nieuw zijn. Van Magny-Cours en Portimao heb ik alleen de contouren op de computer gezien, om maar wat te noemen. We zullen veel gaan testen in het voorseizoen om goed aan de start te verschijnen.’’

MTM Kawasaki uit Mol (België) heeft een uitstekende naam in het WK Supersport 300, met meerdere wereldtitels achter haar naam. Daarnaast beschikt het team over officiële support van Kawasaki Europe. Voor Loris is de combinatie van team en teamgenoot het meest ideale scenario voor een WK debuut. Veel leren en progressie boeken richting de wereldtop. Het nieuwe seizoen in het WK Supersport 300 begint in het weekeinde van 23 en 24 april op het circuit van Assen.

 

Tekst: MTM Kawasaki team

Foto: NTC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.