Walter Trout en Ilse DeLange naar Ribs & Blues

0249444_Ilse_DeLange2_-_credits_Jasper_Abels.jpeg
.

RAALTE – Ribs & Blues heeft al een groot deel van de namen van voor de komende, 25ste editie van het festival bekend gemaakt. Zo komen onder andere Walter Trout en Ilse DeLange in het pinksterweekend naar Raalte.

Voor zaterdag 27 mei zijn The Analogues (met een eerbetoon aan The Beatles) en Ilse DeLange bevestigd. Op zondag 28 mei komen: Walter Trout (USA), Blackbird (NL), The Anniversary Band (NL), Cari Cari (OOS), Lera Lynn (USA), Little Hat (NL) en Sister Cookie (UK). Voor maandag 29 mei zijn Laurence Jones (UK), Robert Jon & The Wreck (USA), Vanessa Collier (USA), Chuck Prophet & The Mission Express (USA), Ghalia Volt (BE) en The Deslondes (USA) vastgelegd.
“Natuurlijk mag Walter Trout niet ontbreken op de jubileumeditie van Ribs & Blues”, zo stelt de organisatie in een persbericht. “Hij wordt gerespecteerd door de oude garde en geadoreerd door de nieuwe generatie. Trout ‘the Survivor’ stond al eerder in Raalte voor memorabele optredens. Op de eerste Pinksterdag is de Amerikaanse bluesgigant afsluiter op de Mainstage.”
En zo stelt de organisatie: “Ilse Delange behoeft geen enkele introductie meer. De Twentse zangeres heeft een internationale carrière, vele hits en een uitstekende live reputatie en speelt in Raalte een beetje een ‘thuiswedstrijd’.”
De organisatie vraagt ook extra aandacht voor The Anniversary Band op zondag. Het gaat om een selectie topmuzikanten uit de regio Salland met een ode aan al het moois uit 25 jaren Ribs & Blues. “Herinneringen aan legendarische optredens komen voorbij, ondersteund door beelden uit het rijke archief. Van Cuby, Alvin Lee en The Red Devils tot Canned Heat, Status Quo en zelfs The Beach Boys. Een unieke ‘trip down Memory Lane.”
De organisatie verwacht spoedig de resterende namen bekend te kunnen maken. De ticketverkoop start op 1 februari via www.ribsenblues.nl. De toegang is dit jaar niet meer gratis. De entree kost 10 euro per dag. Voor een passe-partout (voor alle dagen) wordt 25 euro gevraagd. Kinderen tot en met 12 jaar mogen, mits onder begeleiding, gratis naar binnen.

Ilse DeLange. Foto: Jasper Abels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.