Voetbal regio Dalfsen

Edward Groot Lipman wordt de nieuwe trainer van v.v. Hoonhorst

ASC’62 doet zich zelf te kort tegen VHK

ASC’62 speelde uit tegen VHK (Vlugheid en Kracht) in St Jansklooster en verloor met 1-0. Het was de blauw/witten tegen de blauw/witten. Het was een bar slechte wedstrijd op een zeer slecht hobbelig veld waar bijna ook geen voetbal op mogelijk was. De bal stuiterde alle kanten op. Voor beide ploegen stond er wel iets op het spel, het was in feite aanhaken of afhaken. In het eerste gedeelte was er weinig kracht verschil met kleine kansjes voor beide ploegen. De 0-0 ruststand was dan ook niet verwonderlijk. Na de hervatting beseften beide teams dat er echt wel iets moest gebeuren. De kansen werden groter. Had ASC’62 voor rust slechts twee keer binnen de palen geschoten nu gebeurde dat vaker, maar de keeper wist zijn doel schoon te houden. Maar uit een van de aanvallen van de thuisploeg was het in de 54e minuut wel raak. ASC’62 keeper Stijn Bijl redde in eerste instantie nog wel, maar uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Roy Rook die van korte afstand binnenschoot (1-0). Trainer Stef Lamberink wisselde nog wel en dat gaf meer stootkracht. Ook het inbrengen van Matthijs van Gelder, na een lange blessuretijd, gaf niet het gewenste resultaat. Aanval na aanval rolde richting het thuis doel maar geschoord werd er niet. Een teleurstellend resultaat voor de Dalfsenaren. De thuisploeg was opgelucht na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Evert Aukema uit Zwolle. die bijna tien minuten, wegens tijdrekken van de thuisploeg, erbij telde. Maar een 1-0 overwinning was  voor aanvoerder Ton Kroek en trainer Manuel Schilder ook genoeg. ,,Het was ontzettend slecht, maar als je wint heeft niemand het daar over’’, meldt Schilder. “Maar ik ben wel blij met de punten.” Komende zaterdag is ASC’62 vrij, daarna volgt de uitwedstrijd tegen Avereest en daarna volgen de vrije weekenden van de krokusvakantie.

Dalfsen krijgt behoorlijk pak slaag van Germanicus

Dalfsen speelde een uitwedstrijd in Coevorden tegen hekkensluiter Germanicus. Voorafgaande aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van een betrokken sponsor. Dalfsen begon niet onaardig aan de wedstrijd en in een hoog tempo werd door beide teams het spel gemaakt. Dit leverde in de 12e minuut een strafschop op voor Dalfsen maar de bal werd door Koen Sloot te zacht ingeschoten en gekeerd door de keeper van Coevorden. Er volgde een rommelige fase waarin Dalfsen toch de leiding nam, met een droog strak schot scoorde Erik Koedijk de 0-1. Waar Dalfsen dacht met een kleine voorspong de rust in te gaan dacht Coevorden hier toch duidelijk anders over en wist in de 40e en 43e minuut nog twee keer te scoren. Ruststand 2-1. Direct na de hervatting was het opnieuw raak voor Germanicus en keek Dalfsen tegen een 3-1 achterstand aan. Maar Dalfsen toonde veerkracht en wist even later de 3-2 te scoren, een enigszins gelukkige goal van Luc van der Vegt. Coevorden liet Dalfsen het spel maken en kwam er met scherpe counters keer op keer uit en Dalfsen had hier geen antwoord op. Zeker toen Stefan Jansen of Lorkeers er nog af moest met een rode kaart liep de score behoorlijk op. Uiteindelijk stond er een stand van 7-2 op het scorebord en is er werk aan de winkel voor het team om het goede gevoel van voor de winterstop weer terug te krijgen. Zondag speelt Dalfsen een thuiswedstrijd tegen Gomos uit Norg, aanvang wedstrijd is 14.00 uur.

Edward Groot Lipman komend seizoen nieuwe hoofdtrainer VV Hoonhorst
Edward Groot Lipman (55) wordt het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van VV Hoonhorst. De “jonge” ambitieuze trainer uit Biddinghuizen is jong van geest en heeft een frisse kijk op (aanvallend) voetbal en is enorm gedreven om het maximale uit iedere spelersgroep te halen. “Met behulp van een beetje van de KNVB, een beetje van Cruijff en een beetje van mijzelf”, aldus Edward zelf. “Het bestuur van Hoonhorst denkt met Edward de juiste persoon binnen te halen om samen met de hoofd jeugdopleidingen een goede verbinding te bewerkstelligen tussen jeugd en senioren”, aldus Mike Niens, bestuurslid Voetbalzaken van VV Hoonhorst. De nieuwe trainer heeft zelf 12 jaar in BAS 1 (Biddinghuizen) gevoetbald en heeft vervolgens een uitstap gemaakt naar ZAC uit Zwolle.
Hij begint aan zijn eerst klus als hoofdtrainer. Momenteel is hij trainer van CSV’28 uit Zwolle JO19-1 en JO-23. Hiervoor heeft hij JO17-1 en voornamelijk bovenbouw jeugdteams bij BAS onder zijn hoede gehad. Met het hoofdtrainerschap volgt hij Zwollenaar Patrick Wijsman op die na drie jaar afscheid neemt van v.v. Hoonhorst. Wijsman heeft dit voorjaar de uitdagende taak er alles aan te doen om Hoonhorst te behouden voor de 4e klasse.

v.v. Hoonhorst 

Hoonhorst oefende ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen drie ploegen uit de 5e klasse (Oost).  Alle drie de wedstrijden werden in winst omgezet. Vorige week zondag werd in Vilsteren met 1-3 gewonnen en afgelopen dinsdag werd SV Zwolle met 5-1 verslagen. Afgelopen weekeinde werd met 1-2 gewonnen bij VV Emst. Ondanks dat de uitslagen naar behoren zijn, zal het team van Patrick Wijsman aan de bak moeten om zicht te houden op handhaving in de 4e klasse. Momenteel staat het op de 11e en laatste plaats. Eén ploeg degradeert rechtstreeks en de drie plaatsen daarboven moeten strijden om handhaving via nacompetitie. Voor het team is het noodzaak om bij de hervatting van de competitie week zondag uit bij Sallandia in Deventer (14.00 uur) direct resultaat te boeken.

v.v. Lemelerveld verliest van koploper

Lemelerveld speelde thuis tegen Bon Boys, de koploper in de zondag tweede klasse I Oost en verloor met het kleinst mogelijke verschil met 0-1. De wedstrijd ging redelijk tegen elkaar op. Maar gaandeweg de tweede helft werd het krachtverschil wel duidelijk. Toch duurde tot de 62e minuut in de tweede helft dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Het was Rudger Scharenberg die doel trof. Eindstand 0-1. Door deze uitslag staat Lemelerveld voorlaatste op de ranglijst. Wel heeft het drie punten voorsprong op hekkensluiter SDC’12 en tevens een wedstrijd minder gespeeld. Zondag treft Lemelerveld weer een zware tegenstander. Het gaat op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst De Tukkers in Albergen. Aanvang 14.00 uur

S.v. Nieuwleusen speelt gelijk

Na een intensieve wedstrijd tegen de gasten uit Hengelo van H.V.V. Tubantia kwam s.v. Nieuwleusen niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Het was vanaf de aftrap een rommelige wedstrijd. Door het agressief druk zetten van de beide ploegen golfde de wedstrijd op en neer golfde tussen de verschillende helften van het veld. Dit resulteerde in kleine mogelijkheden voor beide ploegen, maar de grootste kans was er in de 37e minuut voor Tubantia. Met één van de gevaarlijke uitbraken door de behendige mannen van Tubantia kwam keeper Tim Hoogenkamp alert uit zijn doel en voorkwam een treffer.  Ruststand 0-0. Na de hervatting een gelijk spelbeeld. Twee ploegen die probeerden te voetballen, maar in veel gevallen ontbrak de goede eindpass. In de 55e minuut kwam Jille Brinksma de moegestreden Stijn Hoekstra vervangen, waarmee trainer Jeroen Elzinga trachtte meer druk te krijgen op de verdedigende linies van Tubantia. Dit resulteerde direct in een mooie actie van Brinksma maar Thomas Koobs wist dit buitenkansje niet te benutten. In de 74e minuut was het wederom Koobs die Nieuwleusen op een voorsprong kon brengen, maar ook deze mogelijkheid werd niet benut. Na nog enkele hectische situaties voor beide doelen, bleef de brilstand op het scorebord. Zaterdag speelt Nieuwleusen de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys, aanvang 15.00 uur.

Spelmoment uit de wedstrijd s.v. Nieuwleusen tegen Tubantia

USV vlotjes voorbij Vilsteren

USV oefende in en tegen Vilsteren en won met 1-5. Al in de 10e minuut rondde Max Schaeffer voorbereidend werk van Wouter Smudde en Dennis van der Veen af met een streep in de verre hoek (0-1). Na ruim een kwartier verdubbelde Thijmen Stegeman de voorsprong met een uiterst nauwkeurige vrije trap (0-2). En vlak daarna stond het ook al 0-3 toen Dennis van der Veen in stelling werd gebracht na een snelle combinatie via Niels Kappert. De meeste toeschouwers zaten al aan de warme koffie toen Wouter Smudde op slag van rust voor 0-4 zorgde. Dat leek lange tijd ook de eindstand te worden. Maar in de slotfase zette de ingevallen Robin Borger met een fraaie pass collega-invaller Sem Hartman alleen voor de keeper (0-5). Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Rowi Hollegien kopte knap raak na een vrije trap van Jelle Niens (1-5). Waarmee de winterse oefencampagne erop zit. USV hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Kraggenburg. Aanvang 14.00 uur.

Meer foto's

Spelmoment uit de wedstrijd s.v. Nieuwleusen tegen Tubantia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.