Voetbal regio Dalfsen

USV ruimde op onder toeziend oog van arbiter Drenth en de nodige spelers van EMMS.   

Drie punten voor ASC’62

ASC’62 speelde de eerste wedstrijd na de winterstop thuis tegen Hardenberg’85 en won met 3-1. De thuisploeg had de punten na de magere seizoen start ook hard nodig. Ook de tegenstander kende een moeilijke start. Het was dus voor beide ploegen aanhaken of afhaken. Beide ploegen hadden, wel vriendschappelijk, maar in competitie verband nog nooit tegen elkaar gespeeld. ASC’62 begon de wedstrijd met veel slordigheden aan de bal. Met name Niloy Haroen van de thuisploeg kreeg deze middag de bal maar niet naar dezelfde kleur en dat bleef de gehele wedstrijd zo. Met spelden prikjes over en weer waren de bezoekers het eerst succesvol. Na twintig minuten scoorde Thomas de Boer geheel vrijstaand de 0-1. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting was het spel vooral van de thuisploeg beter verzorgd. In d 58e minuut schatte Chiel Pasman een pass van Bart van Gelder goed in en met zijn ervaring schoot hij de bal perfect in (1-1). ASC’62 bleef druk zetten en de verdediging van Hardenberg begon scheurtjes te vertonen. Kort na de aansluiting treffer viel de 2-1. Het was Erik Bos die uit een kluwen van spelers de bal goeb inkopte. Kort erna viel ook de 3-1 en de wedstrijd was gespeeld. Uit een snelle aanval lobde Pasman de bal perfect over de keeper. Eindstand 3-1. De wedstrijd werd perfect geleid door scheidsrechter Groenhuijsen uit Zwolle. Zaterdag gaat ASC’62 op bezoek bij VKH in St. Jansklooster. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Dalfsen komt net te kort tegen WVV Winschoten

Dalfsen speelde thuis op kunstgras tegen WVV uit Winschoten en verloor met 2-3. Dalfsen begon furieus aan de wedstrijd en binnen een minuut was de eerste 100% kans een feit. Maar de afwerking was niet perfect en de keeper van Winschoten was attent. Vervolgens werd er zo’n 20 minuten gespeeld zonder een kans te creëren, direct hierna was WVV dichtbij een doelpunt maar de lat bracht redding. De wedstrijd leek op een 0-0 ruststand af te stevenen maar een foutje van doelman Knol werd genadeloos afgestraft door de oplettende voorhoede van WVV. Nog voor rust kwam Dalfsen weer op gelijke hoogte door een knappe goal van Luc van der Vecht. Ruststand 1-1. Na de hervatting pakte WVV het initiatief en Dalfsen had het hier moeilijk mee. Door matig uitverdedigen kwamen de bezoekers weer in balbezit en een strakke voorzet werd in de 56e minuut keurig binnengekopt. Winschoten zette door en scoorde de 1-3 uit een geweldig uitgespeelde aanval waardoor Dalfsen op een kansloze nederlaag leek af te stevenen. In de slotminuut kreeg een penalty en het was Koen Sloot die binnenschoot. Dalfsen ging nog wel voor een gelijkspel maar de tijd was te kort om echt gevaarlijk te worden. Eindstand 2-3. Zondag speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen Germanicus uit Coevorden, aanvang 14.00 uur.

Prima herstart s.v. Nieuwleusen

Nieuwleusen begon met een prima overwinning op C.V.V. Oranje Nassau Almelo. Onder de rook van Erve Asito, de thuisbasis van 1ste divisieclub Heracles, werd met 0-2 gewonnen. Nieuwleusen startte met Sander Lefers en Stijn Hoekstra voor de geblesseerden Niels Koets en Reinier Meijerink. O.N. werd direct onder druk gezet, het elftal oogde fris na een geslaagd trainingsweekend in Albufeira. De ploeg van hoofdtrainer Jeroen Elzinga voerde de opdracht om O.N. met pressievoetbal te bestrijden goed uit. Er volgden diverse kansen. Spits Randy Vink kreeg de grootste kans na een verkeerde terugspeelbal. In de 34ste minuut kopte verdediger Saake Malestein raak uit een hoekschop van Stijn Hoekstra. Ook O.N. kreeg kansen maar doelman Tim Hoogenkamp met zijn verdedigers waren op hun hoede. Ruststand 0-1. Na de hervatting kwam Nemo Hekkert rechtsback Sander Lefers vervangen.  Evenboer kreeg kort erna een grote kans en Roy Bollemaat kopte een corner via de vingers van doelman Te Riet over. Direct daarna een enorme kans voor O.N. die niet te missen leek. Met een fantastische reflex dook Hoogenkamp naar de benedenhoek en bewaakte de voorsprong.

Nieuwleusen bleef de handige dribbelaars van de thuisploeg. als een volwassen team onder druk zetten. In de 57ste minuut scoorde Vasse beheerst na een bekende dribbel en slim tikje van Thomas Koobs (0-2). Ondanks de achterstand bleef O.N. de aanval zoeken, dit ook na diverse wissels. Trainer  Elzinga wisselde nog diverse keren, maar aan de stand veranderde niets. Eindstand 0-2. Zaterdag speelt Nieuwleusen de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft thuis op sportpark ’t Klaverblad tegen Tubantia uit Hengelo Overijssel, aanvang 14.30 uur.

 USV oefende tegen EMMS

Tegen tweedeklasser EMMS hield USV voor rust lang stand. Pas in de slotminuut verschalkte Milan de Vent doelman Martijn Scheper met een boogschot. Snel na de hervatting was Maurice Kosse attent na een misverstand in de USV-defensie (0-2). Met de nodige wissels aan beide kanten bleef EMMS sterker, maar ook USV kreeg hier en daar een kansje. Vlak voor tijd wipte Bastiaan Kleinheerenbrink de bal over de intussen ook ingevallen keeper Frank Kooiker. Eindstand 0-3.

Tegelijkertijd speelde USV 2 een oefenpartij tegen de reserves van vv Zuidwolde. Na een 1-0 ruststand (Ron Meijerink) kreeg USV diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Uiteindelijk wist alleen Chiel de Weerd hiervan te profiteren (2-0). USV 1 oefent zondag verder. Dan in en tegen Vilsteren. Aanvang 14.00 uur op de Molenesch. Voor USV 2 staat er op bezoek bij Pesse een competitiewedstrijd op het programma.

 

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.