Vijf initiatieven aan de slag dankzij provinciaal crowdfundingplatform

ZWOLLE – De eerste resultaten van een nieuw provinciaal crowdfundingplatform zijn positief. De eerste vijf initiatieven hebben hun doelen binnen zes weken behaald. De vijf initiatieven gaan nu aan de slag met de uitvoering van hun project.

Het gaat ten eerste om de Mannenschuur in Zwolle, een plek waar mannen-met-mannen fijn kunnen ‘knooi’n & lul’n’. Met de bijdrage van 9.800 euro voor onder andere gereedschap en materiaal, een schuur om de spullen in op te bergen en voor het organiseren van workshops halen zij mannen uit hun isolement. Daarnaast is voor de herinrichting van ’t Aahoes in Aadorp (een plek voor het hele dorp) 11.105 euro opgehaald. Voor de realisatie van de Pumptrackbaan in Wijhe is 3.075 euro bijeen gebracht. Stichting Bernhardsontmoeting Sheltersuits voor daklozen in Hengelo heeft 3.450 euro ingezameld om tien water- en winddichte jassen, die tot slaapzak getransformeerd kunnen worden, te schenken aan daklozen. Tenslotte is voor de realisatie van de natuurspeeltuin bij Natuurboerderij BalkInn in Nieuwleusen 14.620,80 euro bijeen gebracht.
Dit is mede mogelijk gemaakt door 412 donateurs uit de Overijsselse samenleving die gezamenlijk 30.000 euro hebben bijgedragen. De provincie en het VSBfonds hebben met matchfunding ook nog een bijdrage geleverd voor in totaal 12.000 euro. Hiermee kunnen de initiatiefnemers aan de slag met de realisatie van hun projecten. Nieuwe initiatieven zijn van harte welkom. Kijk op het crowdfundingsplatform www.samenvoorelkaar.nl voor meer informatie over het indienen of ondersteunen van projecten. “Het is goed om te zien dat de Overijsselse samenleving hier ook gul aan wil bijdragen, want de eerste vijf initiatieven hebben hun doelen in zeer korte tijd bereikt”, zegt gedeputeerde Roy de Witte. “Dat is een fantastisch resultaat en een mooie impuls voor andere initiatiefnemers in Overijssel.”

Het crowdfundingplatform is een onderdeel van de website www.samenvoorelkaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.