Veel bezoekers op beurs postzegelvereniging ’t Raedthuys

0247899_Postzegelbeurs.JPG
Lekker snuffelen op de postzegelbeurs. De één zoekt nog die ontbrekende vlinder in zijn verzameling de andere heeft weer een ander thema. Er is voor elk wat wils op de beurs.

DALFSEN – Tussen kerst en de jaarwisseling hield de postzegelvereniging ‘t Raedthuys in Dalfsen haar ‘jaarlijkse’ beurs. Deze werd voor de tweede keer gehouden in een ruimte van Het Kruispunt aan de Brethouwerstraat in Dalfsen.

“Voorheen zaten we in het gebouw van de tafeltennisvereniging DTV’84. Wij zijn blij met deze locatie, er is veel ruimte en voor de bezoekers die van heinde en ver komen goede parkeergelegenheid”, zegt de organisatie. “Wij zijn blij dat het weer mag, na twee jaar van afwezigheid.“ Dit was ook te merken aan het aantal toeschouwers. Deze bezoekers (verzamelaars, handelaren, kopers etc.) kwamen uit heel Nederland, o.a. uit Almere, Baarn en ook uit de provincie Groningen, de Achterhoek en zelfs uit Duitsland. Altijd op zoek naar die zegel die nog aan de verzameling ontbreekt. De beurs trok verzamelaars die postzegels van één of meerdere landen sparen, maar ook zij die zich toeleggen op motieven (bloemen, vlinders, klederdrachten, sporten etc.) waren van de partij. Een lid van de vereniging had een stand met een ‘gekregen’ verzameling van iemand die overleden was. “De nabestaanden bellen ons dan met de vraag: Wat moeten we hiermee en vooral ook wat is het waard?”, vertelt de organisatie. “Soms denken ze dat ze ‘goud’ in handen hebben, maar dat is natuurlijk niet zo. Wij nemen de verzameling dan over voor een aanvaardbare/redelijke prijs en proberen het weer aan de man te brengen.”

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.