Veel belangstelling voor het evenement ‘Positief Gezond’ in De Trefkoele

0247942_IMG7356.JPG
Tijdens het evenement ‘Positief Gezond’ kon onder begeleiding in het kader van het object valpreventie een klein oneffen circuit worden gelopen.

DALFSEN – Veel bezoekers waren nieuwsgierig naar de trainingen en workshops tijdens het nieuwe evenement ‘Positief Gezond’ afgelopen vrijdag in de Trefkoele in Dalfsen. Zij waren dan ook in grote getale gekomen.

“Kulturhus Trefkoele komt hiermee tegemoet aan een wens uit de gemeenschap”, meldt directeur Ilse Veerbeek. “Uit een enquête bleek dat bezoekers graag meer informatie en activiteiten over gezondheid wilden.

35 workshops

Mede door een gemeentelijke subsidie in het kader van ‘Kerngezond Dalfsen’ is er met diverse partijen nagedacht over een goede invulling. En gezien de positieve reacties is dat wel goed gelukt”, aldus Veerbeek. Er waren tientallen trainingen, naast bijvoorbeeld de valpreventie voor ‘ouderen’ was er voor de jeugd een evenementenhal ingericht met diverse activiteiten. Zoals het vroegere apenkooien, lasergamen, Oudhollandse spelletje etc. Ook de zwaardere onderwerpen kwamen nadrukkelijk aan de orde zoals zelfmoordpreventie. De bezoekers konden hierover in gesprek met deskundigen. Het evenement was breed opgezet: van voeding en beweging tot omgaan met psychische klachten. Ook het etiketten lezen op voedingsmiddelen had de nodige belangstelling van de bezoekers. Er bleek uit de gesprekken dat velen vaak geen idee hebben welke producten er worden gekocht. In totaliteit waren er ruim 35 workshops die gratis konden worden bezocht. “Mede door de goede opkomst komt er zeker een vervolg op dit evenement”, aldus Veerbeek.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

DALFSEN – Veel bezoekers waren nieuwsgierig naar de trainingen en workshops tijdens het nieuwe evenement ‘Positief Gezond’ afgelopen vrijdag in de Trefkoele in Dalfsen. Zij waren dan ook in grote getale gekomen.

“Kulturhuis Trefkoele komt hiermee tegemoet aan een wens uit de gemeenschap”, meldt directeur Ilse Veerbeek. “Uit een enquête bleek dat bezoekers graag meer informatie en activiteiten over gezondheid wilden.

35 workshops

Mede door een gemeentelijke subsidie in het kader van ‘Kerngezond Dalfsen’ is er met diverse partijen nagedacht over een goede invulling. En gezien de positieve reacties is dat wel goed gelukt”, aldus Veerbeek. Er waren tientallen trainingen, naast bijvoorbeeld de valpreventie voor ‘ouderen’ was er voor de jeugd een evenementenhal ingericht met diverse activiteiten. Zoals het vroegere apenkooien, lasergamen, Oudhollandse spelletje etc. Ook de zwaardere onderwerpen kwamen nadrukkelijk aan de orde zoals zelfmoordpreventie. De bezoekers konden hierover in gesprek met deskundigen. Het evenement was breed opgezet: van voeding en beweging tot omgaan met psychische klachten. Ook het etiketten lezen op voedingsmiddelen had de nodige belangstelling van de bezoekers. Er bleek uit de gesprekken dat velen vaak geen idee hebben welke producten er worden gekocht. In totaliteit waren er ruim 35 workshops die gratis konden worden bezocht. “Mede door de goede opkomst komt er zeker een vervolg op dit evenement”, aldus Veerbeek.

Tijdens het evenement ‘Positief Gezond’ kon onder begeleiding in het kader van het object valpreventie een klein oneffen circuit worden gelopen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

DALFSEN – Veel bezoekers waren nieuwsgierig naar de trainingen en workshops tijdens het nieuwe evenement ‘Positief Gezond’ afgelopen vrijdag in de Trefkoele in Dalfsen. Zij waren dan ook in grote getale gekomen.

“Kulturhuis Trefkoele komt hiermee tegemoet aan een wens uit de gemeenschap”, meldt directeur Ilse Veerbeek. “Uit een enquête bleek dat bezoekers graag meer informatie en activiteiten over gezondheid wilden.

35 workshops

Mede door een gemeentelijke subsidie in het kader van ‘Kerngezond Dalfsen’ is er met diverse partijen nagedacht over een goede invulling. En gezien de positieve reacties is dat wel goed gelukt”, aldus Veerbeek. Er waren tientallen trainingen, naast bijvoorbeeld de valpreventie voor ‘ouderen’ was er voor de jeugd een evenementenhal ingericht met diverse activiteiten. Zoals het vroegere apenkooien, lasergamen, Oudhollandse spelletje etc. Ook de zwaardere onderwerpen kwamen nadrukkelijk aan de orde zoals zelfmoordpreventie. De bezoekers konden hierover in gesprek met deskundigen. Het evenement was breed opgezet: van voeding en beweging tot omgaan met psychische klachten. Ook het etiketten lezen op voedingsmiddelen had de nodige belangstelling van de bezoekers. Er bleek uit de gesprekken dat velen vaak geen idee hebben welke producten er worden gekocht. In totaliteit waren er ruim 35 workshops die gratis konden worden bezocht. “Mede door de goede opkomst komt er zeker een vervolg op dit evenement”, aldus Veerbeek.

Tijdens het evenement ‘Positief Gezond’ kon onder begeleiding in het kader van het object valpreventie een klein oneffen circuit worden gelopen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.