Uit Hei en Dennen: Goede voornemens

0247709_Antoinette_Pieterman.jpg
.

Of ik die voor dit nieuwe jaar heb? Nee, ik weet dat ik me er toch niet aan houd. Ik heb ze wel altijd in m’n hoofd. Niet zo snel met mijn mening komen, wat meer ondernemen (kom ik op terug) en wat aardiger voor anderen en mijzelf zijn. Dus, onbegonnen werk. Maar ik wil het heus wel! Dat ondernemen dus. In mijn werkzame jaren ondernam ik natuurlijk wel het e.e.a. Ik sta dus in een boek ‘Der Boss ist eine Frau’. Ik werkte in Duitsland voor de Elka Pieterman groep. Hoe ik in dat boek kwam? Lang geleden, dus zo’n veertig jaar geleden, was het een zeldzaamheid om een vrouwelijke directeur te zijn. Als ik met één van mijn mannelijke managers een bedrijf binnenkwam werd ik vaak aangezien voor zijn secretaresse. Maar goed, dat ligt lichtjaren achter mij. Nu het jaar 2023, wat ga ik persoonlijk bijdragen aan iets positiefs. Met minderen zal het me wel lukken, maar met het meer doen? Zoals bij voorbeeld? Ik zou het niet weten. Ontspullen en geen nieuwe onzinnige attributen aanschaffen. Wat kan er dan weg uit Hei en Dennen? Er gaat veel weg en daar komt niets voor terug. Nou ja, een nieuwe bank, een nieuw vloerkleed, nieuwe stoelen, maar dat MOEST. De gaten vielen nog niet in de vloerkleden, maar ze waren wel sterk verouderd. Een mens wil in zijn najaren ook wel eens iets anders om tegen aan te kijken of op te zitten. En iets nieuws uitzoeken is moeilijk. Echt waar? Echt waar. Alles moet een beetje aardig qua kleur en stijl bij elkaar passen. Je begint met nieuwe stoelen, de tafel detoneert er zo bij, dus ook een nieuwe tafel. Dat kleed er onder past weer niet bij het geheel, en zo ben je op je bijna 80ste je kamers aan het vernieuwen. O ja, het huis staat te koop, is het niet wat eigenaardig om dan iets te kopen passend bij dit huis. Nou ja, dan kopen we toch een huis passend bij deze meubels, hoe moeilijk kan dat zijn? Je moet zelfredzaam zijn. Ik heb wel zitten piekeren over goede voornemens hoor. En ik heb ze ook wel, maar als je daar voor uit komt gaan ze op je letten met: ‘Jij zou toch meer gaan wandelen, meer ouderen bezoeken, minder bankhangen”, etc. Ik zou terugkomen op iets meer ondernemen: IK KOM ER OP TERUG.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.