Sportverkiezing krijgt ander jasje

OMMEN – De jaarlijkse sportverkiezing in Ommen krijgt een andere opzet. Niet meer een eenmalige bijeenkomst in de Carrousel, maar verspreid over meerdere kleinschalige momenten in de loop van het jaar. De gemeente wil hiermee ook anderen dan de gedoodverfde winnaars in het zonnetje zetten. De exacte vorm van de nieuwe opzet wordt nog nader uitgewerkt.

“De afgelopen jaren merkten we dat het vaak dezelfde sporters zijn die als beste uit de bus komen in de verschillende categorieën”, legt wethouder Alice van den Nieuwboer uit. “Dat zijn vaak sporters die op hoog niveau acteren. Maar we willen ook de breedtesport in de schijnwerpers zetten. Want sportbeoefening draait om meer dan winnen. De prijzen gaan vaak naar sporters die het buitengewoon goed doen”, licht Van den Nieuwboer toe. “Maar er zijn veel sporters die daar net onder zitten of die op hun eigen niveau een bijzondere prestatie neerzetten. We willen breder kijken en verschillende soorten sportbeoefenaren, zoals ook senioren, in de spotlights zetten. Zo maken meer mensen kans op waardering.”

Naar de clubs toe

Het is nog onduidelijk hoe de nieuwe vorm er precies uit komt te zien; dat wordt de komende tijd nader uitgewerkt in samenspraak met de sportverenigingen. “Misschien gaan we juist zelf naar verenigingen toe om een prijs uit te reiken. We gaan dat in elk geval op meerdere tijdstippen en op verschillende manieren in beeld brengen. Bijvoorbeeld op sociale media, waardoor de sportprijzen ook andere kunnen inspireren.”
De voorlopige intentie is om in maart en in november aandacht te besteden aan bijzondere prestaties. Niet in de Carrousel, maar op een sportveld, in een sportzaal of in een clubhuis. De kosten van de nieuwe aanpak wordt voorlopig ruw geschat op 5.000 euro; dat is het bedrag dat B&W er nu voor uitgetrokken hebben. De huidige sportverkiezing kost zo’n 8.000 euro.

Tekst: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.