Samen aan tafel in kerkelijk zalencentrum De Overkant

0249478_IMG7537.JPG
Zesentachtig personen hadden zich aangemeld om gezamenlijk een broodmaaltijd te nuttigen. De organisatie was in handen van de gezamenlijke diaconie en Caritas.

Een succesformule voor iedereen die eens gezellig met anderen aan tafel wil

DALFSEN – Onder het motto ‘Samen aan tafel’ werd er afgelopen donderdag een broodmaaltijd gehouden. De avond werd georganiseerd door de gezamenlijke diaconieën, Caritas in kerkelijk zalencentrum De Overkant in Dalfsen. Vervoer en dieetwensen werden indien nodig, geregeld.

Beheerdersechtpaar Henk en Helena Schuurman zorgden voor een overheerlijke broodmaaltijd tijdens deze bijeenkomst. Gezien de enthousiaste reacties uit het verleden is ‘Samen Tafelen’ een succesformule, voor iedereen die eens gezellig met anderen aan tafel wil.

“Wij merkten hoe velen ieder jaar weer genoten en naar deze avond uitkeken. Het was altijd leuk om het enthousiasme van de deelnemers te zien. Navraag leerde dat er – na twee jaar – duidelijk weer behoefte aan was om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen. Zowel leeftijd als het kerkgebonden zijn, spelen geen rol. “We hadden de grote zaal weer bijna vol. Iedere deelnemer betaalt vijf euro en de overige kosten worden door de gezamenlijke kerken betaald”, aldus het beheerdersechtpaar. De gezamenlijke maaltijd wordt indien mogelijk één keer per jaar gehouden in de maand januari. In deze tijd van het jaar zijn de avonden lang en ‘koud’ en wil men wel eens wat extra gezelligheid. Het beheerdersechtpaar heeft, samen met enkele medewerkers, ook deze keer weer hun uiterste best gedaan. Vooraf soep met veel eigengemaakte balletjes en daarna kwam er een broodbuffet op tafel met een warme snack. De maaltijd werd geopend door Annie van Dommelen en Johanna v/d Vegte sloot de avond af.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.