Politiek Verwoord: CDA

0248966_CDA-Marinus-01.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Marinus Dunnewind van het CDA aan het woord.

De nieuwjaarsrecepties liggen weer achter ons en als politiek pakken we het programma weer op. De eerste vergadering van dit jaar ligt inmiddels achter ons.
Aan het begin van dit jaar was ik in een stadje ergens in het hoge noorden van Noorwegen. Naast een prachtige natuur was er ogenschijnlijk niet heel veel te beleven. Doordat deze plaats moeilijk te bereiken is in de wintermaanden, zijn de inwoners behoorlijk op elkaar aangewezen. Men staat altijd voor elkaar klaar. Met elkaar zorgen ze voor de leefbaarheid in de stad. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen. Men kijkt eerst naar “wij” en daarna naar “ik”.

Noaberschap

Ook in Ommen kennen we een cultuur van naar elkaar omzien. Het zgn. noaberschap is een schoon goed. Iets dat we moeten koesteren en dat uiteindelijk de leefbaarheid in onze gemeente op een hoog peil houdt. Met een warm hart de ander tegemoet treden en geïnteresseerd zijn in de ander geeft een samenleving waar u op kunt bouwen en vertrouwen. Een samenleving waarin iedereen mee kan en mag doen. Dan kan het ook zijn dat u het over een bepaald onderwerp niet met elkaar eens bent maar wel respect hebt voor de mening van de ander. Om zo met elkaar om te gaan, geeft mogelijkheden om moeilijke vraagstukken echt aan te pakken. En moeilijke vraagstukken zijn er ook in Ommen genoeg. Wat te denken van de problemen rondom stikstof, de drugsproblematiek, de uitdagende opdracht om de energietransitie vorm te geven, de uitdaging om de vluchtelingenstroom op een menselijke manier op te vangen, het tekort aan woningen om iedereen een thuis te bieden en de uitdaging om de armoede tegen te gaan als gevolg van de hoge energieprijzen en inflatie. Zomaar een paar voorbeelden die de komende tijd ongetwijfeld onze aandacht zullen vragen.

Initiatieven

Als fractie van het CDA hebben we niet de illusie dat dit allemaal met een vingerknip wordt opgelost. We zetten ons in om goed zicht te krijgen op alle elementen die gezien moeten worden om, samen met de andere partijen in de raad, een goed besluit te kunnen nemen over een bepaald onderwerp. We laten ons dan ook graag informeren door de inwoners van de hele gemeente. U weet als geen ander wat goed is voor Ommen. Het is dan ook mooi om te zien dat inwoners initiatieven nemen die goed zijn voor onze gemeente. Zo hebben we in de raad/raadscommissie stilgestaan bij het burgerinitiatief van de buurttuin nabij Haven Oost en Haven West en is er een initiatief om een hospice in Ommen van de grond te krijgen waarbij de initiatiefnemers graag gebruik zouden maken van het landhuis “Piet Hein” aan de Zeesserweg 5. Dit landhuis is door de baron Mulert aan de gemeente nagelaten met het doel te dienen tot stichting of ingebruikneming van een inrichting voor verpleging van zieken. Zomaar twee mooie ideeën waarbij er naar elkaar wordt omgezien. Meer “wij” en minder “ik”, laten we daar allemaal werk van (blijven) maken!

Namens de CDA fractie
Marinus Dunnewind
06-28972026

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.