Politiek Verwoord

0247937_IMG-20220125-WA0003.jpg
.

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Bert Ruitenberg van het CDA aan het woord.

Het nieuwe jaar is ondertussen een week onderweg, allereerst hoop ik dat een ieder van fijne feestdagen heeft kunnen genieten. Ongetwijfeld hebben velen van u voornemens voor het nieuwe jaar, houd deze vooral het hele jaar in u gedachten.
Persoonlijk ben ik vooral van het vooruit zien, plannen maken en proberen deze tot realiteit te laten komen. Dit geldt voor mijn privésituatie maar ook als raadslid van het CDA. Waarschijnlijk ontkomt u er niet aan om op gezette tijden toch even terug te kijken. De oorlog in Oekraïne is daar ongetwijfeld een voorbeeld van. Dit wrede geweld duurt nu al bijna een jaar en een oplossing lijkt voorlopig nog niet voorhanden. Ook de gevolgen daarvan ervaren wij nog dagelijks, vooral de minder draagkrachtige inwoners. De afgelopen periode heeft onze fractie hier ook met regelmaat aandacht voor gevraagd, de menselijke maat de inwoner centraal.

Raadsvragen

Afgelopen vrijdag was er in de Trefkoele een inspiratiedag ‘Positief Gezond Dalfsen’. Een mooie samenwerking van lokale organisaties en de Trefkoele . Een dag vol met activiteiten, workshops en presentaties. Op een positieve wijze geïnspireerd worden, gezond zijn en te blijven. Het mag een open deur zijn, maar wanneer je positief in het leven staat kun je tegenslagen in welke vorm dan ook makkelijker verwerken en er mee omgaan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dat begrijp ik heel goed. Want wanneer je gezondheid het (tijdelijk) laat afweten, je financieel krap zit of door overheidsingrijpen het even niet meer ziet zitten. is het lastig om positief te blijven.
Op het info-plein stond ook een stand van de GGD, zelfmoord? praat erover. Een zwaar thema maar niet te onderschatten, ook in de gemeente Dalfsen. Het aantal suïcide gevallen in onze gemeente is hoog. Ik heb daar onlangs raadsvragen over gesteld en gevraagd om hier meer aandacht aan te geven. Vooral het bespreekbaar maken is van essentieel belang. Het is belangrijk dat hier met regelmaat aandacht aan wordt gegeven. Ook de wethouder ziet hier de noodzaak van in en komt binnenkort met een beleidsplan.

Tal van onderwerpen

Lopende over de inspiratiedag heb ik mogen ervaren dat er vele coaches zijn die je kunnen helpen. Voor problemen in de breedste zin, kun je hulp krijgen. Schroom niet maar maak er gebruik van. Een goed gesprek, tips of advies kan u positief beïnvloeden.
De afgelopen twee weken hebben de raadsfracties kunnen genieten van het kerstreces. Deze week worden de werkzaamheden weer opgepakt, de agenda is in ieder geval weer aardig gevuld. Komend jaar staan er weer tal van onderwerpen op de agenda. Ongetwijfeld ook onderwerpen die u als inwoner aangaan of die u interesse wekken. Heeft u vragen, opmerkingen of een idee? Schroom niet maar meld u aan voor ons fractie spreekuur. CDA@dalfsen.nl
Met de inspiratie dag ‘Positief Gezond Dalfsen’ nog vers in mijn geheugen wil ik namens de CDA-Fractie alle inwoners van de gemeente Dalfsen een voorspoedig en gezond 2023 wensen.

Hartelijke groet,

Bert Ruitenberg
Fractie voorzitter CDA Dalfsen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.