Miny Kortman benoemd tot Lid van Verdienste bij FC Ommen

0248315_FC_Ommen_-_Miny_Kortman.jpg
Bij FC Ommen werd Miny Kortman tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club benoemd tot Lid van Verdienste.

OMMEN – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Ommen in clubgebouw Weerkomm’n viel een primeur te noteren. Miny Kortman werd benoemd tot Lid van Verdienste bij de prille voetbalclub, ontstaan nadat v.v. OZC en OVC ’21 bijna twee jaar geleden besloten onder een noemer verder te gaan.

Miny kon op de druk bezochte bijeenkomst vanwege een coronabesmetting helaas niet aanwezig zijn, maar was er via een telefoonverbinding toch een beetje bij. Voorzitter Bertus Heuver vertelde dat Miny haar verkiezing onder andere te danken had door haar tomeloze inzet achter de schermen. Vanaf 1985 zit deze ‘bezige bij’ in allerlei commissies en heeft nauwe betrokkenheid bij de aanschaf en uitgifte van clubkleding. Daarnaast is ze vanaf het allereerste begin zeer betrokken bij het G-voetbal. Miny Kortman was achter de schermen op organisatorisch gebied zeer actief bij OVC ’21 en heden ten dage bij FC Ommen. Ook is deze ‘motor op de achtergrond’ een trouw volger van het eerste elftal, waar zoon Stefan het doel verdedigt. Naast haar benoeming tot Lid van Verdienste ontving Miny thuis een oorkonde en een fraaie bos bloemen.

Snertloop en nieuwjaarstoespraak

Tevens was het de eerste keer dat de traditionele snertloop van het voormalige OVC ‘21 onder de vlag van FC Ommen werd verlopen. De organisatie had een parcours uitgezet in het aanpalende Ommerbos. Ongeveer 200 leden van jong tot oud hebben na afloop van de cross de biertjes, appelflappen en oliebollen er lekker uitgelopen, onder prima weersomstandigheden. Aansluitend werd in clubhuis Weerkomm’n een heerlijk kop snert genuttigd uit de grote pan van Jan Henk Pasman, of voor wie o gruwel deze lekkernij versmaadt, een broodje kroket of frikandel. De nieuwjaarsreceptie in het clubhuis op sportpark Westbroek werd druk bezocht door leden, sponsoren, lokale politici en een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders. Na de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Bertus Heuver, met een terugblik naar het afgelopen jaar en een vooruitblik naar het komende voetbaljaar, is een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet, vanwege hun lidmaatschap over 25 jaar of langer. Na een korte toespraak ontvingen allen een herinneringsspeld en een bos bloemen.

De jubilarissen die werden gehuldigd; 25 jaar lidmaatschap (meegerekend de dienstjaren bij v.v. OZC of OVC ’21): Danny Volkerink, Manon Tip-Van de Meeberg, David Martens, Nick Hekman, Andre van Drogen en René Warnders. 40 jaar lidmaatschap: Harry Löwik. 50 jaar lidmaatschap: Jan Horsman, Andre Petter en Jan Warmelink. 60 jaar lidmaatschap: Jacob Horsman, Jan Maat en Johan Schuurman. 65 jaar lidmaatschap: Henk Pasman. Zie www.fcommen.nl.

 

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.