Lampie: Het ga u goed!

0247828_Hema_-_fietsverlichting.jpg
.

Ja…, nee…, zonder meer. Natuurlijk wens ik iedereen het allerbeste toe in dit prille jaar. Maar we zijn Driekoningen voorbij hè, dus geen gedoe met handen schudden, klapzoenen of een boks uitdelen. Klaar. De tweede week van 2023. Terug bij af. Volledig in het oude patroon: opstaan, ontbijten, werken, eten, tv-kijken en naar bed. Morgen weer aan de slag. De kerstboom is de kamer uit geflikkerd. Weg met dat kreng. Al mopperend met de stofzuiger vast geklitte naalden uit de vloerbedekking zuigen – verdikkeme, een laminaatvloertje was nu wel handig geweest. En wat te doen met die zak oliebollen met krenten? Van mijn moeder zaliger mocht ik nooit eten weggooien. Geef dan maar aan de vogels. Maar zelfs de eenden halen er hun snater voor op. Willen die oude, vette troep niet vreten. Alleen de meeuwen hebben belang bij die ranzige bende. Dat vliegende tuig vreet alles. Maken er zelfs ruzie om. Onbegrijpelijk. Ho, ho, begrijp me goed, heerlijk, zo’n oliebolletje. Met krenten of rozijnen. Smullen. Maar wel vers. Niet als die rotzooi een week of nog langer oud is. Dat roept associaties op van een onverteerbare klomp deeg, gevuld met dooie vliegen. Over tot de orde van de dag. Nee, geen goede voornemens. Doe ik niet aan. Je creëert je eigen teleurstelling. Elk pondje gaat door ’t mondje, maar ben niet van plan mezelf uit te hongeren en alleen groente in mijn mik te proppen. Probeer een goede echtgenoot, vader en opa te zijn. Moeilijk zat. En o ja, vriend natuurlijk. Een goede vriend. Eerlijk en oprecht. Te helpen wanneer iemand hulp nodig heeft. Bij verhuizen, bij het klussen, in de tuin, of wanneer er gewoon behoefte is aan gezelschap. Weet niet of ik altijd de juiste woorden gebruik. Ben soms wat onbeholpen. Lomp, zonder kwade bedoeling. Nou ja, niet te veel bij stilstaan. O ja, de sloffe oliebollen zijn uiteindelijk in de groencontainer terechtgekomen, samen met wat verdorde sparrentakken.
2023 begon met een mankementje. Op naar de Hema. Niet om het nieuwe assortiment te bekijken hoor, dat spul van EasyToys. Wat moet je ermee, zo’n kaars zonder lont? Om die nou als decoratie in de vensterbank te zetten. Komt maar gepraat van. Of massageolie. Om de roestige ketting van de fiets mee in te smeren? Daar gebruik ik kruipolie voor. Nee, laat een vette knipoog en een heimelijk glimlachje maar achterwege. Zo spannend is het allemaal niet. Nee, ook geen rookworst. Had een verlichtingssetje voor de fiets nodig. Raakt niemand opgewonden van. Hooguit de politie. “Oké kerel, de boel prima voor mekaar.” Ach ja, ik moet mijn naam wel eer aandoen natuurlijk. Lampie die zonder licht rijdt, dat kan echt niet. Tenminste, als het donker is, en dat is het nogal snel in deze tijd van het jaar. Tot slot: laten we verder hopen dat het een minder chagrijnig jaar wordt dan 2022. Prijs je zegeningen en bedenk ‘een gezonde mens heeft wel duizend wensen, iemand die ernstig ziek is maar één!’ Het ga u goed!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.