Kerngezond schoolaanbod van start in Trefkoele+ in Dalfsen

0248400_Kerngezond_schoolaanbod.JPG
Kinderburgemeester Benthe Dijkman kreeg uit handen van Jumbo-eigenaar Ronald Kamphuis een pakket voor een gezonde kookworkshop.

DALFSEN – Afgelopen vrijdag vond de starthandeling van het Kerngezond schoolaanbod 2023 plaats in de Trefkoele+. Kinderburgemeester Benthe Dijkman ontving als eerste, voor de start van de eerste kookworkshop een gezond pakket van Jumbo-eigenaar Ronald Kamphuis.

Door middel van dit Kerngezonde schoolaanbod leren basisscholenkinderen in de gemeente Dalfsen wat gezonde voeding is en hoe belangrijk dit voor ze is. Alle scholen in de gemeente Dalfsen nemen deel aan dit schoolaanbod waarbij gekozen kon worden uit voedingslessen, kookworkshops en boerderijeducatie. De kookbegeleiding voor jongeren/volwassenen werd geven door Gerda van Heiningen van ‘Wat doen we in de pan’ en Leonie Flierman van OnTrack coaching in het bijzijn van Ilse Veerbeek, directeur Trefkoele+ en Mathijs van Faassen, coördinator sport & gezonde leefstijl van de gemeente Dalfsen.

Bewuste keuzes

De eerste groep scholieren die de kookworkshop volgden, waren leerlingen van groep 5/6/ van openbare basisschool Het Avontuur. Zij gingen voor de gezonde hap voor acht personen, de couscoussalade en muffins met rozijnen of wortelen. Ook kozen enkele leerlingen voor de Turkse pizza met tenslotte de fruitsalade. Het Kerngezond schoolaanbod wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo Kamphuis, OnTrack coaching, ‘Wat doen we in de pan’ en GGD IJsselland i.s.m. Kerngezond Dalfsen. Kerngezond Dalfsen heeft als doel om het aantal gezonde inwoners te vergroten. Onder andere door inwoners te stimuleren bewuste keuzes te maken. Binnen Kerngezond Dalfsen werkt de gemeente samen met een groot aantal lokale organisaties. Deze organisaties variëren van sportverenigingen en supermarkten tot gezondheidsprofessionals en Saam Welzijn.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.