Inloopbijeenkomst Klimaatwinkelstraat op 17 januari

DALFSEN – De plannen voor de Klimaatwinkelstraat in het centrum van Dalfsen krijgen steeds meer vorm. De gemeenteraad koos in april 2022 om het Kerkplein en de Prinsenstraat in te richten als een aantrekkelijk en op termijn autovrij winkel-verblijfsgebied. Met veel groen, ontmoetingsplekken en ruimte voor fietsers en wandelaars. Daarbij moet er rekening gehouden worden met parkeren, laden en lossen in de buurt van winkels.

Maar hoe zal dit er precies uitzien? De gemeente Dalfsen nodigt inwoners uit om mee te denken tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdag 17 januari tussen 18.30 en 20.30 uur, bij De Overkant, Kerkplein 22 in Dalfsen. Bij de inloopbijeenkomst is een aantal schetsen te zien waarin een mogelijke inrichting is uitgewerkt voor het gebied. In de schetsen is rekening gehouden met wat technisch en financieel kan. Aan inwoners wordt gevraagd mee te kijken en te laten weten wat in de schetsen wel of niet aanspreekt. Ondernemers uit het centrum kunnen ook meedenken over locaties en tijden voor bevoorrading.

En daarna?

Na de eerste inloopavond worden alle reacties op de schetsen verzameld. Aan de hand van de binnengekomen plus- en minpunten wordt een ontwerp gemaakt. In februari 2023 wordt met aanwonenden en ondernemers aan de Klimaatwinkelstraat verder doorgepraat over aandachtspunten in het gebied. Bijvoorbeeld over de bereikbaarheid van de winkels tijdens de werkzaamheden en de opties voor parkeren. Hierna komt er een definitief ontwerp. Deze is te bekijken tijdens een inloopavond in maart 2023 en via de (online) kanalen van de gemeente. Kleine aanpassingen zijn dan nog mogelijk. Daarna starten de werkzaamheden. De exacte datum van de start van de werkzaamheden wordt in maart gecommuniceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.