Gratis spreekuur stadsnatuur voor ‘groene’ initiatieven

0248417_Groene_schoolpleinen_1.jpg
.

OMMEN – Na eerst Salland te hebben aangedaan, trekt de Groene Karavaan, onder leiding van groen-experts Marieke de Keijzer en Elahe Tahmasbinotarki van Provincie Overijssel door het Vechtdal.

Wie een mooi groen idee heeft voor bijvoorbeeld een wijk, het schoolplein of een kantoor, kan een afspraak maken voor een gratis spreekuur stadsnatuur op vrijdag 3 februari bij de bibliotheek in Ommen. Inwoners die fantaseren over geveltuintjes, een groen schoolplein een doepark of een voedselbos, kunnen hier informatie inwinnen en verder op weg worden geholpen. Aan het eind van dit spreekuur heeft men een grove schets en een actieplan met tips en trucs waarmee men verder kan.

Ideeën en advies

Zo begeleidde Marieke voor ‘Natuur voor Elkaar’ al eerder Natuur Ateliers: creatieve sessies waarbij mensen met een groen initiatief met experts over hun plan spraken. “Zo hebben we onder andere al een flinke impuls gegeven aan beleeftuinen bij een GGZ-instelling, een groenvisie voor een dorp en het vergroenen van een bedrijventerrein”, aldus Marieke. Ze merkt dat dit één op één advies enorm veel enthousiasme losmaakt. “We zitten er echt met pennen en een schetsrol om het betreffende idee concreet te maken. We kunnen het ook hebben over hoe je meer mensen bij je plan kunt betrekken en welke instanties je kunt benaderen. Of hoe je jouw idee goed uitdraagt naar bijvoorbeeld je buren of werkgever. Wij zijn reuze benieuwd met welke mooie groene plannen mensen rondlopen.” Belangstellenden die wel wat hulp kunnen gebruiken om hun groene droom waar te maken, kunnen zich voor dit spreekuur opgeven via: m.d.keijzer@overijssel.nl
Het groene spreekuur is onderdeel van De Groene Karavaan, die door het Vechtdal trekt met veel groene activiteiten. Zie verder

www.natuurvoorelkaar.nl/degroenekaravaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.