Goede opkomst nieuwjaarsreceptie Industriële Club Dalfsen

0248977_IMG7483.JPG
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Industriële Club Dalfsen konden nieuwe plannen worden besproken en inspiratie worden opgedaan.

HOONHORST – Afgelopen vrijdag 20 januari werd de nieuwjaarsreceptie van de Industriële Club Dalfsen (ICD) gehouden. Inmiddels is deze bijeenkomst een traditie geworden. Deze keer was gekozen voor de locatie Grand Café Thuis bij Kappers in Hoonhorst. De receptie werd goed bezocht. Ruim 60 mensen kwamen bij elkaar om het nieuwe jaar te starten.

“Op 1 januari 2023 ging Thuis bij Kappers feestelijk open. Een perfecte plek om hier onze nieuwjaarsreceptie te houden”, zei voorzitter Bennie Buitenhuis. “We zijn blij dat wij als Industriële Club hier mogen zijn en het eindresultaat kunnen bewonderen.” Tevens verwelkomde hij wethouder Betsy Ramerman van de gemeente Dalfsen. Buitenhuis leidde de avond in, liet in zijn toespraak het voorbije jaar de revue passeren en keek uit naar het nieuwe jaar. Eerst werd er een minuut stilte gevraagd voor lid Peter Swager die het afgelopen jaar op 70-jarige leeftijd overleed. “Hij was een inspirerend lid die veel voor ons heeft betekend.” Buitenhuis somde verder een aantal zaken op waar de Industriële Club aandacht voor zal vragen. “Wij zullen ook in 2023 een klankbord zijn voor beleidsbepalers, veel aandacht zal er zijn voor energie en duurzaamheid.” Wethouder Ramerman signaleerde goede initiatieven van de ondernemers: “In Dalfsen groeit het aantal inwoners. Wij hopen dit jaar de 30.000 aan te tikken.” Verder stipte ze een aantal onderwerpen aan die op de rails staan. Zo noemde zij o.a. de Klimaatstraat en de Oostpoort. “Ook wordt gewerkt aan uitbreiding van de fietsenstalling bij het station en er is een OV pilot. Onderzocht wordt samen met de ondernemers naar uitbreiding van het bedrijventerrein. Er staan in 2023 veel veranderingen op de rol. Door met elkaar de schouders eronder te zetten kan er in 2023 weer veel tot stand komen”, aldus Ramerman.

Thuis bij Kappers

Voorzitter Andries van Daalen van dorpscoöperatie Hart van Hoonhorst gaf een kleine uiteenzetting over de totstandkoming van Grand Café Thuis bij Kappers: “Het is wonderbaarlijk hoe de dorpscoöperatie Hoonhorst in samenwerking met de bibliotheek/Anjerpunt Hoonhorst dit voor elkaar heeft gekregen. Na een intensieve verbouwing met een fantastisch resultaat. Uitbaatster Mariska gaf nog kort aan wat allemaal mogelijk was bij Thuis bij Kappers. Zij verwees onder meer naar de website waar alle mogelijkheden op staan vermeld. “Maar ook mensen die na het werk thuiskomen en de pannen niet meer op het vuur wil zetten kunnen bij ons terecht.”
De nieuwjaarsreceptie werd afgesloten met een informeel samenzijn, een drankje met buffet, waarbij de aanwezigen nieuwe plannen konden delen en inspiratie opdeden voor de komende tijd. Kortom: de bijeenkomst gaf weer voldoende handvaten en overdenkingen voor een innovatief nieuw ondernemersjaar.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.