FC Ommen oefent thuis tegen CSV ’28

0247897_FC_Ommen.jpg
FC Ommen is wat scoren betreft wel heel erg afhankelijk van Tom Simons die voor de winterstop al acht keer doel trof.

OMMEN – Na een maandje winterstop, met alleen het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi en wat trainingen in de benen, maakt de hoofdmacht van FC Ommen zich op voor de tweede competitiehelft. De selectie van trainer Yves Heskamp heeft zich voor de eindejaaronderbreking knap in het linkerrijtje van klasse 3C Oost gevoetbald, maar er is geen enkele reden te bedenken om achterover te leunen.

Met de versterkte degradatie in het achterhoofd zal ook in de komende maanden punten moeten worden gepakt – de onderste twee ploegen degraderen en de drie daarboven moeten via de nacompetitie proberen afdaling te voorkomen. De voorbereiding op het competitievervolg is kort. Na een oefenwedstrijd tegen het Zwolse CSV ’28 (zaterdag 14 januari) moet de ploeg van Heskamp er staan op 21 januari, wanneer Zwolsche Boys op bezoek komt.

Veilige positie

Terugkijkend naar de eerste competitiehelft kun je stellen dat het de aan het eind van het seizoen afzwaaiende oefenmeester uit Meppel is gelukt het vertrek van meerdere routiniers (waaronder Harm-Jan Tip, Rik-Jan de Groot, Lars Dunnewind, Martijn Deuten en Jeroen Legebeke) op te vangen binnen de eigen gelederen. Noodgedwongen moest Heskamp terugvallen op jonge spelers. Te jong? Ach, goed genoeg is oud genoeg. De prestatiecurve was zoals te verwachten grillig, maar met evenveel gewonnen als verloren potjes (vijf om vijf) staat FC Ommen op een veilige positie. De piepjonge Milan Pierik (geb. 2005) en de iets oudere Jorn Hekman (geb. 2003) zijn inmiddels vaste waarden. Rens van de Wolfshaar (geb. 2003) heeft al laten zien dat hij prima meekomt, maar werd teruggeslagen door blessureleed. Cas van Marum (2003), Sydney Flim (2002) en Maarten Schoemaker (2003) zijn aanstormende talenten. Deze ‘millenniumkids’ mogen de komende tijd hopen op speeltijd en daarna hun verkiezing waarmaken. Op basis van de doelcijfers kun je stellen dat de hoofdmacht van de FC de zaak verdedigend prima op orde heeft en weinig weggeeft, maar aanvallend te weinig scoort. De fusieclub was in de eerste competitiehelft te zeer afhankelijk van Tom Simons, die productief met acht goals op zijn conto op eenzame hoogte staat.
Op zaterdag 14 januari oefent de equipe van Heskamp op Westbroek tegen CSV ’28. De Zwollenaren zijn momenteel koploper van klasse 4E Oost. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

FC Ommen is wat scoren betreft wel heel erg afhankelijk van Tom Simons, die voor de winterstop al acht keer doel trof.

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.