FC Ommen dwingt in Dedemsvaart niets af

0249474_Dedemsvaart_-_FC_Ommen_-_1.jpg
FC Ommen kende een valse start in Dedemsvaart en wist de opgelopen schade in de openingsfase niet meer te repareren.

DEDEMSVAART – Een poep en een scheet; voorbij bedrijventerrein de Rotbrink rechtsaf richting kanaal en parallel aan het water ‘op de Voart an’. Bij de zomerdag een verkwikkend fietstochtje, maar hartje winter mooi de auto in. Kacheltje op 20. Autoradio aan. Wel zo lekker. Zeker als het buiten koud en donker is. En duister is het zeker als de ‘burenruzie’ tussen FC Ommen en DVC Dedemsvaart achter de rug is. Om voor de club uit het kanaaldorp vast wel plausibele reden begint de thuisclub haar wedstrijden op de Boekweit om 17.00 uur. Voor buitenstaanders een rottijd. Die willen gewoontegetrouw om half drie langs de lijn staan te mopperen, na afloop een paar biertjes scoren, nog even nababbelen en op de keet aan. Rond zes uur thuis en hup, met een bord eten en de poten op tafel voor de tv. Engels voetbal kijken. De hele gebruikelijke gang van zaken overhoop.

Nou ja, het is niet anders. De supporters uit Ommen waren in ieder geval weer welkom op de Boekweit, waar een seizoen vanwege coronarestricties publiek niet welkom was. Op zich geen ramp, want de voorgaande editie tegen de oranjehemden op een kille, aardedonkere avond, eind november 2021 was niet om aan te gluren. Twee hoogtepunten waren er te beleven bij het spookduel op de harde, synthetische speelmat. Allereerst de oprisping van Rik-Jan de Groot, die tekende voor de enige goal van de wedstrijd en ten tweede een dwaze supporter die tegen vergoeding van een paar biertjes bereid was tijdens de wedstrijd het speelveld te doorkruizen. In z’n nakie welteverstaan. Nou ja, eeuwige roem of schande, zeg het maar. Tijdens het indraaien op de Boekweit kwelen Linda, Roos & Jessica op de autoradio. “Ademnood.” Dat geldt voor beide clubs, die punten moeten pakken om uit de zorgen te blijven, al geldt dat in mindere mate voor de bezoekers uit Ommen. De thuisclub wist alleen Hardenberg ’85 en Avereest onder zich op de ranglijst en staat op een positie waarbij je aan het eind van de rit via promotie/degradatieduels moet zien klassenbehoud te bewerkstelligen.

Tja, wat moet je zeggen? Dat FC Ommen niet gedijd onder kaarslicht? Dat de thuisploeg beter bij de les was en niets weggaf? Feit is dat de oranjehemden beter aan het duel begonnen dan de bezoekers van tien kilometer verderop. Vanaf de aftrap zet Dedemsvaart koers richting de kist van Stefan Kortman. Die kan direct aan de bak en tikt ternauwernood de inzet van Mick Kuilder over de achterlijn. Corner. Nick Hofman pikt op en legt af op Quinten Prins.Nu hobbelt de Derbystar via een zwarte kous over de achterlijn. Hoekschop nummer twee. Kortman ziet er qua timing niet goed uit en Melvin Hulleman knikt raak. Nog geen twee minuten op de klok. Gaan we weer. Het korps van Heskamp moet zich herpakken, maar het loopt voor geen centimeter. Kansen blijven uit. Het duurt tot bijna de onderbreking voor het eerste schrikmomentje van doelman Stan Kroezen. Een pegel van Maarten Bel spat uiteen op de lat. Na de thee is opnieuw Bel kort bij de 1-1. De ranke middenvelder durft het niet aan met zijn rechter, kapt naar links en geeft Kroezen de kans zich goed op te stellen. Heskamp slaat aan het wisselen, maar het spel blijft obligaat. Met nog een kwartier op de klok schiet Daan Valk het laatste sprankje hoop uit de Ommer supportersharten. 2-0. Ruim voor tijd haken de eerste fans af. Dit wordt hem niet meer. Op de kachel aan.

Opstelling: Stefan Kortman, Nick Runhart/aanvoerder (45. Ramon Schuldink), Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Rens van de Wolfshaar, Milan Pierik (80. Maarten Schoemaker), Jorn Hekman (62. Floris Mensinga), Maarten Bel (80. Maarten Schoemaker), Jesse de Lange (30. Marvin Veerman), Cas van Marum (80. Sydney Flim) en Tom Simons.

Stand 3C: Heerde 12-27, Dieze West 12-26, Zwolsche Boys 12-23, Rouveen 12-20, Lutten 12-18, Hattem 12-17 (30-20), VHK 12-17 (22-25), FC Ommen 12-15 (16-14), Olympia ’28 12-15 (21-22), Dedemsvaart 12-15 (15-18), ASC ’62 12-13, Hardenberg ’85 12-12 en Avereest 12-6.

Zaterdag speelt FC Ommen thuis tegen VHK. De confrontatie op Westbroek begint om half drie.

Verslag: Willem Lampe

 

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.