Expositie van Bart Stevens en Museum Palthehof in het gemeentehuis

DALFSEN – Tot en met 14 februari kunnen inwoners en bezoekers de schilderijen van Bart Stevens bekijken in het gemeentehuis in Dalfsen. In dezelfde periode worden de vitrines gevuld met speelgoed uit Museum Palthehof. De exposities zijn te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen.

Bart Stevens

De schilderijen van Bart Stevens zijn in de stijl van het abstract expressionisme. De werken zijn erg kleurrijk en prikkelend, met een gemiddeld formaat van 100 x 100 cm. Bart gebruikt hiervoor acrylverf technieken. Hij haalt zijn inspiratie uit eigen ervaringen en het dagelijks leven. Eén van de schilderijen is ‘City in Overijssel’. Net als veel van zijn schilderijen is dit acryl op een houten paneel. Er zijn ook schilderijen op doek te zien.

Museum Palthehof

Museum Palthehof vult de vitrines in het gemeentehuis met de tentoonstelling ‘Spelenderwijs’. Een expositie over kinderen, speelgoed en leermiddelen. Spelen is meestal niets anders dan jezelf ontwikkelen, zonder dat je het merkt. Museum Palthehof heeft de afgelopen jaren nogal wat speelgoed geschonken gekregen van zo’n 50 tot 100 jaar oud. Een tinnen poppenserviesje is waarschijnlijk het oudste speelgoed in de tentoonstelling. Het is tussen 100 en 150 jaar oud! Daarnaast toont het museum blikken speelgoed, een poppenhuis dat 70 jaar geleden met liefde is gemaakt en ingericht. Maar ook kindernaaimachines, Temsi constructiemateriaal, poppen, knuffels en nog veel meer.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.