Eerste kledingbieb van Overijssel in Lemelerveld

0248833_kledingbibliotheek_Lemelerveld_klein.jpg
.

LEMELERVELD – Op woensdag 25 januari is de eerste kledingbieb van Overijssel geopend. Het gaat om een initiatief van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld. In het pand aan de Handelsweg 20 is zo’n honderd vierkante meter gevuld met allerlei kleding. En alle meisjes en vrouwen vanaf ongeveer 10 jaar (vanaf maat XS) mogen die komen lenen.

“In deze economisch mindere tijden is het ook een mooie manier om je kledingkast voordelig uit te breiden met tijdelijke items. Ideaal voor meiden met een beperkt kledingbudget, zo laat Duurzaam Leefbaar Lemelerveld weten. “Veel mensen zijn op de een of andere manier wel bekend met een bibliotheek waar je boeken kunt lenen. Maar dat je ook kleding kunt lenen, kennen de meeste mensen alleen in het geval van bijvoorbeeld een smoking of galakleding. Toch wordt het elders in het land al wel langer gedaan, ook met ‘gewone’ kleding. Naast de persoonlijke aandacht en de adviezen en tips van onze vrijwilligers biedt het lenen van kleding een mooie aanvulling voor de vintage liefhebber! En voor vrouwen, die op een andere manier al bewust met kleding omgaan, kan het een manier zijn om toch regelmatig iets anders te dragen, zonder het duurzaamheidsaspect uit het oog te verliezen.”

Namens Duurzaam Leefbaar Lemelerveld houden Christel Neppelenbroek en Jolanda Ramerman zich bezig met de uitvoering. Jolanda heeft een achtergrond in het bibliotheekwerk en is als vrijwilligster op verschillende manieren bezig rondom het thema duurzaamheid. Christel werkt al zolang ze zich kan herinneren in de mode.
Om de kringloop van textiel nog verder te verduurzamen is naast de kledingbieb ook een atelier ingericht. Daar kunnen kapotte kledingstukken worden gerepareerd. Als ze echt niet meer draagbaar zijn, worden stof, knopen, ritsen of andere fournituren eraf gehaald voor hergebruik. Het atelier is bedoeld als een creatieve broedplaats op het gebied van textiel. Regelmatig zullen er dan ook workshops worden verzorgd door professionals en gasten. Thuis geen naaimachine of breimachine? Loop gerust binnen en maak gebruik van wat het atelier te bieden heeft.

Abonnementen

Een abonnement bij de kledingbieb kost 65 euro per jaar. Met een kwartaalabonnement van 20 euro kan het lenen eerst worden uitgeprobeerd. Daarvoor mag je kleding lenen (of eventueel kopen), krijg je korting op de workshops en mag je introducees meenemen die het lenen van kleding zo ook eens kunnen uitproberen. Kleding ruilen of gezellig aanschuiven in het atelier is ook mogelijk zonder abonnement.

Lenen en inlopen bij het atelier kan op vrijdag 27 januari van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 28 januari van 11.30 tot 13.30 uur. Overige data en tijden zijn te vinden op de site.

Foto: Hans Heerink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.