Een dankbare decembermaand voor de Voedselbank

0247940_IMG9732_2.jpg
.

HARDENBERG/OMMEN – De vele acties en donaties in de maand december hebben de Voedselbank Hardenberg Ommen veel extra producten en fondsen opgeleverd. De dank daarvoor is groot. In de tijd dat de deelnemersaantallen zo hard groeien, komt de extra opbrengst zeer goed van pas.

Het was een dankbare decembermaand voor de Voedselbank dankzij de vele gulle gevers. Ook in januari en februari kunnen de (ruim over de 800) cliënten nog extra’s in hun pakketten verwachten dankzij de vele inzamelacties.

Acties en donaties

Roos ter Beek, bestuurslid van de Voedselbank Hardenberg Ommen, somt op: “Verenigingen die acties hielden, bedrijven die fantastische bedragen ophaalden of een deel van de winst stortten op onze rekening, particulieren die hun energietoeslag doneerden en fooienpotten die werden verdubbeld en gedoneerd. Zeker 10 basisscholen en kerken in de gemeentes Hardenberg en Ommen hielden inzamelacties waarbij in totaal ruim 100 kratten houdbare producten werden ingezameld. De inzamelactie van kerstpakketten liep ook storm met zo’n 100 dozen vol producten. Ook bij het gemeentehuis van Hardenberg kwamen vele particulieren hun producten brengen. In no time zaten daar ook alle van tevoren klaargezette kratten vol. Ook de winkelacties bij supers in Ommen waren een succes met 180 overvolle kratten houdbare producten.”
Naast die acties waren er ook andere spontane donaties: “Er kwamen ladingen extra aardappels, peren, appels en eieren van boeren in de omgeving. En clubs die teveel hadden ingekocht voor hun kerst – of eindejaarsbijeenkomsten brachten de pakken chocomel, koeken, kransen, slagroom en dergelijke naar ons. We zijn heel blij dat de inwoners van de gemeenten Hardenberg en Ommen ons zo’n warm hart toedragen. Het aantal cliënten groeit momenteel enorm, dus wij zijn heel blij met alle extra producten.”

Welkom

Tekorten zijn er niet bij de Voedselbank, hoewel de aanvoer van bepaalde producten wel afneemt. Ter Beek: “Dat is onder meer te wijten aan goed inkoopbeleid bij supermarkten, too-good-to-go-acties en aan landelijke tekorten. Daarom zijn wij ook blij met donaties. Wat wij tekort denken te komen, kunnen we daarmee op tijd inkopen. Zo kunnen we altijd voedzame pakketten blijven uitdelen.”
Op de vraag of er een cliëntenstop moet komen, antwoordt ze: “Nee! Nergens voor nodig! We hebben genoeg om te delen, daar zorgen we wel voor. Dus wie het financieel niet meer trekt, neem contact op. Zo spaar je wat je hebt, uit op boodschappen en kom je niet dieper in de problemen. Wij doen het echt met liefde. Kijk maar op de site of je in aanmerking komt en martel niet te lang door. Dat hoeft niet, er is hulp!”

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.