Echtpaar Johan en Ina IJskes zestig jaar getrouwd

0247941_IMG7280.JPG
Locoburgemeester Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen kwam het echtpaar IJskes thuis in hun appartement aan de Westerstraat feliciteren met hun diamanten huwelijk.

DALFSEN – Kort na de kerstdagen was het zestig jaar geleden dat Johan IJskes en Ina Rauchbaar elkaar het ja-woord gaven.

Johan werd geboren in Zaandam. Na de lagere school en de Mulo bezocht hij de HTS. Hij werkte vervolgens bij een aantal ingenieursbureaus in Haarlem, ‘s-Gravenhage en Zwolle. In 1972 verhuisde het echtpaar naar Dalfsen en werd er een onderneming gestart met de naam Buro voor Bouwadvies ing. J.R. IJskes BV. Op de vraag wanneer hij stopte met werken was het antwoord van echtgenote en zoon lachend: “Misschien vandaag.” Hij vindt het namelijk nog steeds leuk om kleine klusjes te doen. Ook in het verenigingsleven was Johan actief. Zo was hij een aantal jaren jeugdleider bij voetbalvereniging ASC’62 en ruim tien jaar actief bij tafeltennisvereniging DTV’84. Hij was als bestuurslid nauw betrokken bij de bouw van het clubhuis. De wieg van Ina stond ook in Zaandam. Na de Mulo te hebben afgerond en enkele aanvullende diploma’s te hebben behaald, ging zij administratief aan de slag en zorgde zij tevens voor haar gezin. In Dalfsen was Ina maatschappelijk zeer actief. Vele jaren had zij zitting in een overkoepelend orgaan van het schoolbestuur. Zij was vele jaren voorzitter en secretaris van een vrouwenvereniging. Ook regelde zij tot de sluiting van de huishoudschool in Dalfsen de administratie en ruim twintig jaar lang was zij vrijwilligster bij de Wereldwinkel in Dalfsen, waar zij onder andere de inkoop verzorgde. Haar hobby was het verzamelen van allerlei artikelen/voorwerpen van het Koningshuis.
Begin december j.l. verhuisde het diamanten echtpaar naar een appartement aan de Westerstraat in Dalfsen. “Wij zijn erg blij dat we deze stap gemaakt hebben”, is beider reactie. Mede door deze verhuizing heeft zij wel een aantal artikelen betreffende het Koningshuis van de hand moeten doen. Het echtpaar kreeg vier kinderen en zij hebben zeven kleinkinderen. Een zwarte bladzijde in hun leven is toen één van hun zoons in 1979 tijdens een schoolreisje in Groot Brittannië verongelukte. “Daar denken we veel aan en hij is altijd in onze gedachten bij ons. Vergeten doe je zoiets nooit. Als wij terugblikken dan zijn we erg dankbaar voor de liefde en kracht die we daarbij hebben mogen ontvangen”, zeggen beide. Toen locoburgemeester Jan Uitslag op bezoek kwam, waren de bloemen van de gemeente al bezorgd en ook had het echtpaar al een felicitatiebrief van de Koning ontvangen. Uitslag bracht de felicitatie over namens de gehele gemeente Dalfsen. Ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk werd er met de familie gezamenlijk een feestje in restaurant De Agnietenberg in Berkum/Zwolle gehouden.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.