Damhoeve Buitengewoon Wonen start nieuw jaar direct goed met mijlpaal

0247898_DAMHOEVE_viert_mijlpaal.jpg
.

‘De zoektocht naar zorgprofessionals kan beginnen’

DALFSEN – Naar sommige momenten kun je echt uitkijken. Dat de kap van een woning of pand erop zit, is bijvoorbeeld zo’n ijkpunt. Bij Damhoeve Buitengewoon Wonen in Dalfsen is dat niet anders. “De kap van de 20 woonzorgappartementen zit erop en daarmee is ons woonzorgcomplex nu wind- en waterdicht. Daar zijn we blij mee, want nu kunnen we beginnen met afwerken en inrichten”, vertelt Ina Brinkhuis enthousiast.

In het voorjaar van 2022 werden de oude stallen van Gert en Ina afgebroken en een maand later konden de heipalen de grond in. De bouw van 20 zorgappartementen voor mensen met dementie ging daarmee officieel van start! Alles wordt gebouwd in de stijl van de boerderij en dus komen er twee ‘stallen’ met tien kamers en worden deze gedeeltes met elkaar verbonden door een ontvangstruimte die eruitziet als hooiberg. Alle bewoners krijgen een eigen appartement met sanitair en een klein tuintje. Daarnaast zijn er twee ruime woonkamers. Het gehele project komt onder de paraplu van een nieuwe stichting te vallen.

Vanuit het hart

De bouw van de Damhoeve loopt mooi volgens schema. Het ziet er nu naar uit dat de eerste bewoners met dementie in mei welkom geheten kunnen worden. “Nu de kap erop zit kunnen we door naar de volgende fase. Het afwerken binnen, het inrichten en het zoeken naar diverse zorgprofessionals. En dat is nog een hele klus. We zoeken mensen die anders naar de zorg kijken en met ons willen bouwen aan een nieuw woonzorgconcept. Mensen die zorgen vanuit het hart.”
Ina en haar team kunnen niet wachten om te starten met dit unieke woonzorgconcept. “Onze missie is onze bewoners met geheugenverlies een veilige gezinssfeer te bieden en te zorgen dat ze gebruik kunnen maken van 24-uurszorg, ondersteuning en activiteiten. We willen bouwen aan een mooi zorgteam dat bestaat uit helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Natuurlijk zijn vrijwilligers ook van harte welkom om bij ons te komen helpen. Het plan is om in februari de eerste sollicitatiegesprekken te voeren. In de tussentijd is er voor ons nog genoeg werk aan de winkel”, vertelt Ina lachend.
Bel voor meer informatie naar: 06-46061697, of kijk op

www.damhoeve.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.