Dankbare bestemming voor ingezamelde kleding

LEMELE – Sinds vorig jaar maart verblijven er bijna 200 Oekraïners in de Imminkhoeve in Lemele. Een oproep in de media van de Werkgroep Lemele Helpt Oekraïne om kleding voor de vluchtelingen, leverde een berg kleding op. Deze werd eerst in De Schakel achter de Ichthuskerk opgeslagen.

Veel dames staken vervolgens uren in het sorteren van de kinder-, dames- en herenkleding. De ruimte werd echter te klein en moest ook beschikbaar blijven voor andere activiteiten in Lemele. De supermarkt van Wim Kleinhorsman stond leeg en hij was bereid de ruimte voorlopig af te staan voor de opslag. Hiermee werd de voormalige winkel een ware kledingshop. Twee keer per week konden de vluchtelingen ‘shoppen’ en ze maakten daar dankbaar gebruik van. Tevens was het voor velen een sociaal uitje om even op andere gedachten te komen. In november werd bekend dat de winkel verkocht was en daarom ging de Werkgroep naarstig op zoek naar een andere ruimte. Helaas was deze niet beschikbaar. Na contact met de Stichting Ommen Voor Oekraïne (SOVO) bleek dat zij grote belangstelling had voor de kleding en ook een goed doel in Oekraïne. De Stichting heeft een contactpersoon in Oekraïne waar al vele transporten (voedsel, speelgoed, kleding, etc.) naar toe zijn gegaan en na contact met de contactpersoon hoorde SOVO dat de kleding zeer welkom is. In de eerste week van januari is daarop door een groep dames veel werk verricht om de kleding in de winkel in Lemele gesorteerd in bananendozen te krijgen. Het leverde maar liefst 122 volle dozen op, die naar de opslag van SOVO zijn gebracht en vervolgens eind januari getransporteerd zullen worden naar Oekraïne. De aangeboden kleding krijgt dus een zeer goede en vooral dankbare bestemming.

LEMELE – Sinds vorig jaar maart verblijven er bijna 200 Oekraïners in de Imminkhoeve in Lemele. Een oproep in de media van de Werkgroep Lemele Helpt Oekraïne om kleding voor de vluchtelingen, leverde een berg kleding op. Deze werd eerst in De Schakel achter de Ichthuskerk opgeslagen.

Veel dames staken vervolgens uren in het sorteren van de kinder-, dames- en herenkleding. De ruimte werd echter te klein en moest ook beschikbaar blijven voor andere activiteiten in Lemele. De supermarkt van Wim Kleinhorsman stond leeg en hij was bereid de ruimte voorlopig af te staan voor de opslag. Hiermee werd de voormalige winkel een ware kledingshop. Twee keer per week konden de vluchtelingen ‘shoppen’ en ze maakten daar dankbaar gebruik van. Tevens was het voor velen een sociaal uitje om even op andere gedachten te komen. In november werd bekend dat de winkel verkocht was en daarom ging de Werkgroep naarstig op zoek naar een andere ruimte. Helaas was deze niet beschikbaar. Na contact met de Stichting Ommen Voor Oekraïne (SOVO) bleek dat zij grote belangstelling had voor de kleding en ook een goed doel in Oekraïne. De Stichting heeft een contactpersoon in Oekraïne waar al vele transporten (voedsel, speelgoed, kleding, etc.) naar toe zijn gegaan en na contact met de contactpersoon hoorde SOVO dat de kleding zeer welkom is. In de eerste week van januari is daarop door een groep dames veel werk verricht om de kleding in de winkel in Lemele gesorteerd in bananendozen te krijgen. Het leverde maar liefst 122 volle dozen op, die naar de opslag van SOVO zijn gebracht en vervolgens eind januari getransporteerd zullen worden naar Oekraïne. De aangeboden kleding krijgt dus een zeer goede en vooral dankbare bestemming.

LEMELE – Sinds vorig jaar maart verblijven er bijna 200 Oekraïners in de Imminkhoeve in Lemele. Een oproep in de media van de Werkgroep Lemele Helpt Oekraïne om kleding voor de vluchtelingen, leverde een berg kleding op. Deze werd eerst in De Schakel achter de Ichthuskerk opgeslagen.

Veel dames staken vervolgens uren in het sorteren van de kinder-, dames- en herenkleding. De ruimte werd echter te klein en moest ook beschikbaar blijven voor andere activiteiten in Lemele. De supermarkt van Wim Kleinhorsman stond leeg en hij was bereid de ruimte voorlopig af te staan voor de opslag. Hiermee werd de voormalige winkel een ware kledingshop. Twee keer per week konden de vluchtelingen ‘shoppen’ en ze maakten daar dankbaar gebruik van. Tevens was het voor velen een sociaal uitje om even op andere gedachten te komen. In november werd bekend dat de winkel verkocht was en daarom ging de Werkgroep naarstig op zoek naar een andere ruimte. Helaas was deze niet beschikbaar. Na contact met de Stichting Ommen Voor Oekraïne (SOVO) bleek dat zij grote belangstelling had voor de kleding en ook een goed doel in Oekraïne. De Stichting heeft een contactpersoon in Oekraïne waar al vele transporten (voedsel, speelgoed, kleding, etc.) naar toe zijn gegaan en na contact met de contactpersoon hoorde SOVO dat de kleding zeer welkom is. In de eerste week van januari is daarop door een groep dames veel werk verricht om de kleding in de winkel in Lemele gesorteerd in bananendozen te krijgen. Het leverde maar liefst 122 volle dozen op, die naar de opslag van SOVO zijn gebracht en vervolgens eind januari getransporteerd zullen worden naar Oekraïne. De aangeboden kleding krijgt dus een zeer goede en vooral dankbare bestemming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.