Burgemeester en wethouders lezen voor tijdens de Nationale Voorleesdagen

0249476_IMG7505.JPG
Burgemeester Erica van Lente las de kinderen van kinderdagverblijf Domijn voor uit 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld geïllustreerd door Jan Jutte.

DALFSEN – Afgelopen week lazen burgemeester en wethouders uit Dalfsen op diverse locaties kinderen voor in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Wethouder Jan Uitslag las voor bij de A. Baron van Dedemschool in de buurtschap Emmen, op basisschool De Meele in Nieuwleusen en hij was als jurylid aanwezig in de bibliotheek tijdens de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Wethouder Ruud van Leeuwen ging naar de kinderopvang Mathil in Nieuwleusen en wethouder Betsy Ramerman bezocht de O.S. Cazemierschool in Oudleusen en kinderopvang De Smurfen in Hoonhorst.
Burgemeester Erica van Lente ging op bezoek bij kinderdag opvang Domijn in Kulturhus Trefkoele . Voor een groep kinderen las zij voor uit het kinderboek: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Aandachtig werd er geluisterd, men kon een speld horen vallen. Onder gitaarbegeleiding werd daarna samen een liedje gezongen.

Nationale Voorleeswedstrijd

Naast de gebruikelijke voorleesrondes was er in het kader van de Nationale Voorleescampagne in de Trefkoele ook een wedstrijd voorlezen voor kinderen uit groep zeven en acht van alle basisscholen. Winnaar werd Klaus van der Feltz van basisschool De Polhaar en Leon ten Have van basisschool De Vuursteen in Dalfsen. Klaus las voor uit het boek ‘Spinder’ van Simon van der Geest en Leon had gekozen voor ‘Aangespoeld’ van Anna Woltz. Beide winnaars doen mee aan de regionale finale die op 7 maart gehouden zal worden in het kulturhus in Holten. De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor groep zeven en acht. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Ze leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is zeer aansprekend. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.