Boeklancering: Het begint in de zandbak

0248714_2_Helga_de_Boer_links_en_Trea_ten_Kate.jpg
.

DALFSEN/ZWOLLE – Op 9 februari wordt in Zwolle het geluksboek, Het begint in de zandbak gelanceerd. De auteurs Helga de Boer en Trea ten Kate uit Dalfsen hebben een missie: mensen inspireren en motiveren om te leven en te werken vanuit hun eigen unieke talenten.

“Uit onderzoek blijkt dat ons geluksgevoel en energieniveau stijgen wanneer we onze talenten inzetten”, zegt De Boer. “Als je dat eenmaal weet, is het toch ontzettend jammer dat slechts 17 procent van de mensen al hun talenten gebruikt?” De Boer en Ten Kate weten als geen ander hoe het voelt om vanuit talent te werken. Als vierjarige meisjes speelden zij samen in de zandbak van basisschool Het Kompas in Nieuwleusen en in 2019 begonnen ze hun bedrijf; Platform 9. “We werken nu met net zoveel plezier samen als toen we nog zandkastelen bouwden. Dat komt omdat we allebei doen waar we goed in zijn en waar ons hart sneller van gaat kloppen”, zegt Ten Kate. ‘Dat gevoel gunnen we iedereen.’

Unieke talenten

Zij ontwikkelden de BESTING-methode (methode waarbij stap voor stap je eigen unieke succes-dna ontwikkeld wordt), organiseren trainingen en workations (goede balans vinden in werk en vrije tijd – red.) in binnen- en buitenland en schreven er het boek over: Het begint in de zandbak. De titel refereert aan de levenslange vriendschap tussen de twee ondernemende vrouwen. “Daarnaast verwijst het naar je kindertijd, waarin je onbewust je unieke talenten al inzette, of dat nou in de zandbak was of in de poppenhoek. Het zit in je DNA”, zegt De Boer. “Dat gegeven is de basis van onze methode, waarmee je op een nieuwe manier talenten (her)ontdekt en praktisch omschrijft wat jij nodig hebt om te werken en leven vanuit die talenten.” In het boek wordt BESTING uitgelegd en aangevuld met persoonlijke verhalen van de auteurs en inspirerende interviews met mensen die op eigen wijze in het leven staan. Erica van Lente, burgemeester van Dalfsen, was één van de eersten die het boek las en haar review staat in het boek.

Kunst in Dalfsen

Één van de geïnterviewden is Ronald A. Westerhuis, de Zwolse kunstenaar die internationale bekendheid geniet met zijn stalen sculpturen. In het boek vertelt hij dat zijn carrière begon in Dalfsen: “Het was nooit mijn bedoeling om kunstenaar te worden. Tot er een kunstcommissie uit Dalfsen langs kwam. Die noemde de dingetjes die ik maakte kunst en vroeg of ik in de voormalige synagoge wilde exposeren.”

De Boer en Ten Kate lanceren hun boek op 9 februari om 19.00 uur, op het podium van boekhandel Van der Velde in de Broeren in Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.