Atletiekclub ACO eert clubleden tijdens nieuwjaarsreceptie

0248950_IMG-20230119-WA0002.jpg
.

OMMEN – Donderdag 19 januari hield de atletiekvereniging ACO van Elderen de nieuwjaarsreceptie in het eigen clubgebouw op sportpark Westbroek.

Bestuursvoorzitter Hans Overduin heette vele belangstellenden welkom en wenste ieder een sportief en gezond 2023. Daarnaast maakte hij melding van positieve ontwikkelingen binnen de vereniging, zoals de waardering voor de vele vrijwilligers die de club draaiende houden. Dat schept hoop voor de Bissinghrun die aankomende zomer op de kalender staat en waarvoor veel inzet benodigd is om de loop in goede en veilige banen te leiden.

516 prijzen

Verder blikte Cor Bronk (voorzitter technische commissie) terug op een zeer succesvol 2022. Hij doelde op de groei van de vereniging, niet alleen qua ledenaantal, maar tevens in activiteiten en prestaties. Er werd zeer goed gepresteerd in het afgelopen jaar. Bronk moest er de papieren even bij pakken en deed melding van meer dan 1050 inschrijvingen op 160 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg. Er werden 254 persoonlijke en dertig clubrecords uitgezwaaid. En of dit alles nog niet mooi genoeg was, werd zeventien keer een baan- of parcoursrecord gebroken. In totaal behaalden de atleten 516 prijzen, waarvan 216 baanwedstrijden en exact driehonderd op weg/crosswedstrijden. Een vast onderdeel van de nieuwjaarsbijeenkomst is de bekendmaking van ‘de beste atlete/atleet van 2022’, bij de junioren, senioren en masters. Bovendien werden er ook aanmoedigingsprijzen en de wisselbeker per categorie uitgereikt. Voor de baanatleten Yvonne Meijer, Jolanda van Dam-Dijk, Robert Gerritsen en Michel Veldman waren er bloemen, na het behalen van de nationale titel in hun categorie.

Teamwisselbeker

Wiep Seinen, Nora Assink, Max Schutte en Nout Meijer waren jaarprijswinnaars bij de junioren. De aanmoedigingsprijs ging naar B-junior Noah Groote, een sprinttalent in opkomst. Baanatlete Wiep Seinen kreeg vanwege haar progressie en prestaties de wisselbeker een jaar in haar bezit. Bij de senioren en de masters wonnen Aline Kootstra, William van Eeken, Jolanda van Dam-Dijk en Dennis Brandenburg de jaarprijzen. Bij de senioren ging de aanmoedigingsprijs naar baan/weg-atleet Ruben Koppelman, een talent die sterk scoort op baan en weg. Ook master Jessica Veurink kreeg de aanmoedigingsprijs, vanwege haar tomeloze ambitie en doorzettingsvermogen op de sprint. Voor hun motivatie en trainings- en prestatiedrang kregen Aline Kootstra en Dennis Brandenburg de wisselbeker uitgereikt.
Nieuw was de uitreiking van de Teamwisselbeker, een trofee voor leden die zich hebben ingespannen op allerlei gebied binnen de club. Deze nieuw in het leven geroepen eer viel te beurt aan Mario Mariani (ondanks zijn gevorderde leeftijd actief op velerlei gebied), Dieneke Brasjen (altijd aanwezig op de training), Marry de Lange met haar schoonmaakploeg en kilometerveelvraat Bertine Grootemarsink.

Tekst/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.