Anniek (13) zag niet één, maar twee wensen in vervulling gaan

0249466_Anniek.jpg
Anniek (rechts) en haar zus Ymke genoten zichtbaar van het skydiven een van de onvergetelijke momenten tijdens de dag die Make-A-Wish voor haar organiseerde.

DALFSEN – “Het was een geweldige dag. Alleen jammer dat het voorbij is.” Zo blikt de dertienjarige Anniek Eilander uit Dalfsen terug op de bijzondere belevenis die zij onlangs mocht meemaken. Zij zag haar liefste wensen vervuld dankzij de stichting Make-A-Wish: lopen door een onderwatertunnel én skydiven.

Make-A-Wish vervult wensen van kinderen die ernstig ziek zijn of zelfs een levensbedreigende ziekte hebben. Voor Anniek geldt dat: vanwege haar hersentumor heeft ze veel zware behandelingen moeten ondergaan en is het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk. Momenteel is ze ‘schoon’ en zijn de behandelingen gestopt, maar wel moet ze nog regelmatig naar het ziekenhuis voor controle.
Voor de aanvraag, die via het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie terecht kwam bij Make-A-Wish, werd het gezin Eilander bezocht door twee zogeheten ‘wenshalers’. Die inventariseren de wensen, onderzoeken wat haalbaar is en stellen het programma samen. Tijdens het gesprek legde Anniek niet één, maar twee wensen op tafel: naast de ervaring in een onderwatertunnel zou ze heel graag een parachutesprong willen maken. Voor dat laatste bleek het niet de juiste tijd van het jaar en stonden ook andere praktische bezwaren in de weg. Dus werd het skydiven, een indoor-activiteit in een verticale windtunnel, waarbij de lucht van beneden naar boven stroomt. Daarop zweef je door de lucht en maak je af en toe een vrije val maakt. Een goed alternatief, vond Anniek.

Limousine

Het bleek mogelijk om beide onderdelen in te passen in een dagvullend programma. Die dag begon al vroeg: om half acht stond een limousine voor de deur, die Anniek, haar ouders en haar zus Ymke naar Sealife in Scheveningen brachten. Daar mocht Anniek de onderwaterwereld bekijken en samen met een medewerker ook piranha’s en haaien voeren.
Na de lunch volgde de vervulling van haar tweede wens. Daarvoor ging de reis naar Utrecht, waar Anniek in de verticale windtunnel met begeleiding, maar ook in haar eentje door de lucht vloog. Zij en haar zus maakten meerdere vrije vallen met hoge snelheden en genoten zichtbaar van deze dag. Na een afsluitend diner was het gezelschap ’s avonds om acht uur weer thuis, na een drukke, inspannende, maar vooral heel leuke dag. “Ik had twee wensen neergelegd, maar vooraf wisten we niet hoe de dag zou worden ingevuld”, zegt Anniek. “Dat was dus best spannend. De bestemmingen waren echt een hele grote verrassing. Ik had niet verwacht dat het zo’n onwijs gave dag zou worden.”

Fotoboek

Een fotograaf legde alle belevenissen vast, wat resulteerde in een mooi fotoboek, als aandenken aan deze bijzondere dag. En daar bleef het niet bij, want naderhand sprak Anniek nóg een wens uit: ze zou graag in de krant willen vertellen over haar belevenissen en daarbij de schijnwerper willen richten op Make-A-Wish Nederland. De Dalfser Courant maakte deze wens realiteit.
“Bij Make-A-Wish doen ze echt alles wat mogelijk is om wensen van kinderen te vervullen”, spreekt ze uit ervaring. De organisatie wordt hoofdzakelijk bekostigd door sponsoring en giften. Meer informatie is te vinden op makeawishnederland.org. Via een donatie kan men bijdragen aan ‘een beetje magie’ in het leven van ernstig zieke kinderen.

Tekst: Hans Keesmaat

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.