194 inwoners gemeente Dalfsen ontvangen cadeaukaart

0247812_Dalfsen_geeft_warmte.jpg
.

DALFSEN – In de week voor Kerstmis ontvingen in totaal 194 inwoners van Lemelerveld, Dalfsen, Oudleusen, Hoonhorst en Nieuwleusen een cadeaukaart van 150 euro voor de plaatselijke supermarkt(en).

Iedere kaart werd persoonlijk overhandigd door vrijwilligers van de deelnemende kerken. Zij kregen veel dankbare reacties en ook per mail kwamen bedankjes binnen. Dankzij deze cadeaukaart konden de ontvangers weer een tijdje boodschappen doen en voor de kerst ook iets extra’s kopen
De bewoners van deze adressen ontvingen deze kaart omdat ze in financiële problemen zijn gekomen door de sterk gestegen energiekosten. Dankzij vele gulle dorpsgenoten heeft de werkgroep ‘Dalfsen geeft warmte’ dit jaar inmiddels al ruim 70.000 euro ontvangen. De COOP, Jumbo, Plus en Albert Heijn gaven nog eens 10% korting op de cadeaukaarten.
Met name in november en december maakten velen een deel of zelfs het gehele bedrag van de 190 euro energiecompensatie over naar deze actie. Weer anderen stortten het bedrag dat hun werkgever voor een goed doel beschikbaar stelde.

Actie gaat verder

Nu na de feestdagen gaat de actie door, want de financiële problemen bestaan nog steeds. De opbrengst wordt verdeeld onder de aanvragers, waarbij het niet belangrijk is of iemand wel of geen lid is van een kerk. Het aanvragen van een bijdrage vanuit de actie ‘Dalfsen geeft warmte’ kan op de website www.noodfondsdalfsen.nl. De voorwaarden staan op de site vermeld. Indien men zich al een keer heeft aangemeld, dan is het niet nodig om dit nogmaals te doen.
Stichting Noodfonds Dalfsen hoopt dat nog vele andere dorpsgenoten willen helpen door een donatie over te maken naar NL66ABNA0109944216 t.n.v.: Stichting Noodfonds Dalfsen o.v.v.: Dalfsen geeft warmte. Het Noodfonds Dalfsen is overigens een ANBI, Een algemeen nut beogende instelling met bepaalde belastingvoordelen in Nederland. Zie verder

www.noodfondsdalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.